Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čudotvorna seks dijeta: Suprug i ja se seksamo 8 puta tjedno

Ova fantastična dijeta parove potiče da se “bave seksom” od tri do pet puta tjedno i dvostruko vikendom. Uz to, prehrana je prilagođena tako da je zdrava i dobra za libido

Vođenje ljubavi je najlakši i najugodniji način gubljenja težine. Zapravo, seks je 'savršena sprava za vježbanje' jer je besplatan, zabavan i ima mnoge druge prednosti. Pola sata otapa oko 200 kalorija. Moj suprug i ja seksamo se otprilike osam puta tjedno, napisala je Kerry McCloskey iz SAD-a u priručniku “The Ultimate Sex Diet: The Secret Formula for a Slimmer, Healthier, More Passionate Life”.

Objavljuje Kerry McCloskey BerletČetvrtak, 21. svibnja 2015.

- Prije tri godine sam imala previše kilograma i bila sam frustrirana. Pokušala sam brojne popularne režime prehrane i svaki put sam zakazala jer su imale previše zabrana, ograničenja... Ono što mi je na kraju pomoglo bilo je intenzivno vođenje ljubavi i zdraviji stil života koji sam započela u ljubavnoj vezi sa svojim sadašnjim suprugom. U šest mjeseci sam izgubila 10 kilograma - dodala je.

Objavljuje Kerry McCloskey BerletNedjelja, 8. srpnja 2018.

- Moji 'seksercises' (seksualne vježbe) održavaju svaku vezu svježom, živahnom i vrlo, vrlo strastvenom. Svatko bi trebao znati kako iskoristiti prednosti seksa - smatra autorica.

I jelovnik je prilagođen - za podizanje libida

Mnogi se dijetni planovi temelje na promjeni načina prehrane, pa i autorica knjigu započinje s dvotjednim planom obroka koji naglašava važnost unošenja svježeg voća i povrća, proteina, morskih plodova i cjelovitih žitarica, no naglašava da je glavni sastojak ove dijete ipak - seks.

SAVJETI SEKS TERAPEUTKINJE 6 najboljih seks poza za one s penisom manjim od prosjeka

- Lakše je mršavjeti u dvoje. Studija Sveučilišta Brown pokazala je da ljudi koji imaju partnere dvostruko brže mršave nego samci. U svoj jelovnik možete uključiti kamenice, češnjak ili tartufe, ali i tematske večere koje pojačavaju libido - japanski sushi ili gazpacho juhu i fajitas. Ovo je i tako uravnotežena prehrana koja podalje drži rafinirane šećere i brašno - kaže McCloskey.

Foto: Pexels

Specijalne vježbe, tzv. 'sexercises'

U svojoj knjizi McCloskey potiče parove da se 'bave seksom' od tri do pet puta tjedno i dvostruko vikendom. Uz to, bilo bi dobro trčati, hodati ili plivati od tri do četiri puta tjedno.

- Prednosti su višestruke. Tako jačate tijelo i vaš odnos - kaže autorica. U knjizi je opisala 14 jedinstvenih vježbi, tzv. 'sexercises'. To su pozicije koje ciljano jačaju ruke, noge, trbuh, leđa i stražnjicu, a zapravo su to tradicionalne vježbe sa seksualnim 'spinom'.

- Možete ih izvoditi goli, na podu, i mogu biti dio predigre. Odlično bi bilo napraviti nekoliko treninga od 20 do 30 minuta, tri ili četiri dana u tjednu, po mogućnosti kao preteča glavnog događaja - naglašava autorica.

'Trbušnjak-poljubac' izvodite tako da legnete na leđa s podignutim koljenima i rukama prekriženima na prsa. Neka se partner spusti na koljena i rukama uhvati vaše gležnjeve. Podižite se do sjedaće pozicije pa partneru dajte 'mokri poljubac'. Ponovite deset puta i zamijenite uloge

Foto: Dnevnik.hr

'Ljubavni čučanj' odradite tako da se okrenete prema partneru s nogama razmaknutim u širini ramena. Držite se za ruke. Savinite noge u koljenima sve dok vaše bedro ne bude paralelno s podom. Ostanite u tom položaju tri sekunde pa se 'balansirajući' uspravite. Ponovite pet puta.

Seks kao trčanje na traci

Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija u pola sata što je kao pola sata trčanja na traci.

Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi baš uvijek 'završi sretno'.

SAVJETI DOKTORICE ZA SEKS Pseću pozu mnogi obožavaju, a evo kako ju možete unaprijediti

I još jedan zanimljiv detalj - za vrijeme seksa muškarci gube više kalorija od žena zato što imaju više mišićne mase. 

Na primjer, u pozi u kojoj je žena gore, ona će za pola sata seksa umjerenim tempom potrošiti otprilike 120 kalorija. Ako to recimo radi u čučećem položaju, to povećava broj potrošenih kalorija na oko 170. Osim toga, ova poza jača mišiće nogu, zdjelice, guze i donjeg dijela trbuha.

I ljubljenje otapa kalorije

Stručnjaci smatraju kako strastveni poljubac odlično djeluje na naše tijelo, uklanja stres, opušta, podiže samopouzdanje i čak ima učinak kao vježbanje.

Kažu kako poljubac u trajanju od jedne minute troši 6,5 kalorija - što bi u pola sata bilo gotovo 200 kalorija. Za usporedbu, to je količina kalorija koju pojedete u nešto manje od pola čokolade, prenosi Medical Daily.

 

Komentari (158)
  • 8 puta tjedno sa suprugom???jedino ako sam se ludih gljiva najela😂😂😂..

    5. 11. 2018,   21:10
  • Ova tetka se češlja osam puta tjedno,trči i pliva 4-5 puta tjedno,napisala je i prirucnik...od cega ce se udebljat kad nema kad jest??

    5. 11. 2018,   21:33
  • Daj ne kakaj te. Muda mu se osuše.Ja 8 x tjedno bacim desanku pa mi se rezervar isprazni.

    5. 11. 2018,   21:52