Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Curica (3) naglo postala jako privržena roditeljima, imala rak

Djevojčica Beatriz Farmer-Maia, iz Londona, je s dvije godine odjednom postala jako privržena i imala je stalno groznicu. Liječnici su tvrdili da ima virus, ali njen otac je na Googleu sam otkrio potencijalnu dijagnozu

Djevojčica Beatriz Farmer-Maia koja sada ima tri godine u srpnju 2018. godine odjednom je postala izrazito privržena prema roditeljima i nesretna. Njeni roditelji Laura Farmer-Maia (39) i Tiago Maia (40) u početku su vjerovali da je to samo prolazna faza. Ipak su odveli Beatriz kod liječnika jer je također imala i groznicu, boljele su je noge i bila je izbirljiva oko hrane. 

Liječnici su tvrdili da ima virus i dali joj antibiotike. Ali, zabrinuti roditelji nisu vjerovali da je samo to. Nekoliko mjeseci nakon što su liječnici ignorirali simptome, dijagnosticirali su joj neuroblastom, rak koji najčešće pogađa djecu do pet godina.

ZA SVAKI SLUČAJ Kad se dijete izgubi u gužvi: O tome treba ranije razgovarati...

Ova zastrašujuća vijest uslijedila je nakon što Beatrizin otac Tiago nije želio napustiti bolnicu jer je sam na Googleu otkrio  potencijalnu dijagnozu i želio je da Beatriz pregledaju specijalisti.

My lovely friends (and their kids) are doing a run on Saturday for Beatriz and all the other amazing kids and staff at...

Posted by Laura Farmer Maia on Wednesday, October 10, 2018

- Prije dijagnoze, Beatriz je bila poprilično nestašna, ali kada je napunila dvije godine iznenada je postala jako privržena i izbirljiva prema hrani i stalno je imala groznicu. Liječnik opće prakse je vjerovao da je u pitanju virus i dao joj antibiotike. Kada se počela žaliti na bol u nogama odveli smo je na hitnu gdje su joj napravili neke dodatne testove, ali i dalje su tvrdili da je u pitanju virus. Teško je postaviti pravu dijagnozu dok je dijete još malo da objasni kako se osjeća, ali u pozadini naših misli znali smo da je nešto loše - rekla je Beatrizina mama Laura.

478861269 NEMA LIJEKA Dječak (6) izgubio pamćenje, a sjeća se samo riječi - ‘mama’

Njen otac je zahtijevao od njenog liječnika opće prakse da joj napravi dodatne pretrage. Krvne pretrage su pokazale da nešto nije u redu, pa su Beatriz hitno poslali u bolnicu. Tamo su liječnici otkrili kvržicu iznad bubrega i dijagnosticirali joj neuroblastom.

Rak je agresivan i daje oko 40 posto šanse za dugoročno preživljavanje.

- U bolnici su dvaput rekli da se vjerojatno radi o virusu, ali odbio sam napustiti bolnicu dok nisam vidio stručnjaka. Čekao sam tri sata dok netko od starijih liječnika ne bude slobodan, a onda su Beatriz pregledali različiti specijalisti koji su joj napravili sve vrste testova, uključujući i rendgen i ultrazvuk. Kada su se moji strahovi s Googlea pokazali istinitima, to je bio vrlo čudan osjećaj. Iako mi se život okrenuo, gotovo mi je laknulo jer sam bio u pravu - rekao je Tiago.

Posted by Tiago Farmer Reis Maia on Tuesday, January 1, 2019

Beatriz su uputili u bolnicu Great Ormond Street u Londonu, gdje su obavili dodatna ispitivanja, uključujući skeniranje, krvne pretrage i biopsiju. Započela je s kemoterapijom već nakon tjedan dana nakon što su joj dijagnosticirali rak. 

Laura i Tiago žele pozvati sve roditelje da pripaze na ponašanje svoje djece.

- Želimo širiti svijest o poteškoći dijagnosticiranja karcinoma kod male djece. Ako vam se dijete ne čini u redu, trebali biste zatražiti dodatne testove - zaključila je Laura, a prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

 

 

Komentari (6)
  • Bravo za tatu i njegovu upornost.

    31. 10. 2019,   15:17
  • Srce malo nevino.Kakvi monstrumi žive "zdravi".Ona se tako pati a tek je počela živjeti.Strašno da boli gledati.

    31. 10. 2019,   16:11
  • A jadna curica nadam se da ce uspiti pobjediti rak.Nemoze covik ni zamisliti kako je tim roditeljima..

    31. 10. 2019,   15:12