Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

D. Plečko: Rasol i sok od zelja izliječit će mamurluk

None Foto: Željko Lukunić

Američki znanstvenici tvrde kako su prevencija i “liječenje” nuspojava mamurluka prirodnim sredstvima znanstveno potpuno neutemeljeni

Prije nekoliko dana američki znanstvenici dr. Rachel Vreeman i dr. Aaron Carroll objavili su studiju u kojoj tvrde kako nema dokazanog sredstva u borbi protiv mamurluka. Točnije, kako su prevencija i “liječenje” nuspojava mamurluka prirodnim sredstvima znanstveno neutemeljeni. No mi Hrvati znamo! Rješenje je magični rasol. Ovaj izdanak kiselog kupusa treba pripremiti, čuvati u frižideru i dan nakon zabave, ujutro i popodne, popiti po 2 dcl. Drugi najbolji lijek je sok od kupusa, za čiju je pripremu potrebno pola kilograma svježeg kupusa, limun i vrlo malo soli. Kupus treba dobro očistiti i naribati, malo posoliti i ostaviti da odstoji kako bi pustio sok. Zatim je kupus potrebno procijediti kroz pamučnu gazu i dodati mu limunov sok.

Komentari (2)
  • manje piti

    30. 12. 2008,   16:44
  • haha kad se sitim svoga staroga kad poslje neke fešte sutradan trka u podrum u kacu sa kiselim kupusom...par takvih fešta i kupus osta suv ..

    1. 1. 2009,   16:22