Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Da bi ljubav cvjetala uskladite s partnerom pozu za spavanje

Da bi ljubav cvjetala uskladite s partnerom pozu za spavanje
1

Iako možda spavate u različitim položajima, možete se okrenuti partneru, grliti ga ili se igrati njegovim prstima, to će vas još više zbližiti i povezati na drugačijoj razini

VIDEO

Zbog spavanja udvoje mnogo parova ima isprekidan san jer nisu pronašli pozu koja je udobna i njemu i njoj. Vrlo je važno da, prema položaju u kojem spavate, budete kompatibilni s partnerom. Ako najradije spavate na boku, vaš bi savršen partner bio onaj koji spava u takozvanom vojničkom položaju – na leđima, s rukama položenima uz tijelo. 

Ukočenom će “vojniku” dobra partnerica biti i ona koja spava sklupčana u fetus-položaju. Sa spavačima koji se vole sklupčati lijepo će se odmoriti i oni koji vole lice “zaroniti” u jastuk te ne žele biti suviše pripijeni uz partnera. Krevet će s “roniocem” dobro dijeliti i oni koji spavaju na boku. Ako prema položaju spavanja niste najbolje usklađeni s partnerom, naravno da ne trebate prekinuti, nego zajednički potražiti pozu u kojoj ćete se oboje odmoriti. Rješenje nije u tome da svatko spava na svojoj strani jer upravo dodirivanje tijelima tijekom noći snažno jača vezu, tvrdi Evany Thomas, autorica knjige “Tajni jezik spavanja”. Ona predlaže četiri udobne poze za parove koje će im omogućiti savršen san.

Za nježnost tu su papirnate lutke

Volite li spavati na leđima te niste priljubljeni jedno uz drugo, dodirivanje prstima, ruka u ruci ili igra stopalima čvrsto će vas povezati. Poza će biti romantičnija okrenete li se licem jedno prema drugom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Položaj žlice - oboje na boku

Ako oboje volite spavati na boku ili vas boli donji dio leđa, ovo je poza za vas. Spavanje na boku smanjuje pritisak na kralježnicu. Noge lagano savijte u koljenima, a između njih stavite jastučić. Izbjeći ćete buđenje s bolnim leđima i nogama.

Excalibur za bliskost

Spavate li na boku, a partner na leđima, okrenite se licem prema partneru. Kako biste ostali bliski i dok spavate, isprepletite noge ili se primite za ruke.

U sedlu nikomu nije vruće

Volite li se maziti, a partner se zbog kontakta tijelima ne može naspavati jer mu je prevruće, spavajte u sedlu. Jedno na trbuhu, a drugo na boku i to tako da grli partnera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje