Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Da, i to postoji! Piju sokove od jegulje, kore drveta, marihuane

None Foto: 123RF

Svatko voli popiti osvježavajući sok s vremena na vrijeme, ali mi vam donosimo najčudnije okuse bezalkoholnih pića u svijetu. Nekako mislimo da vam ovi uvrtnuti sokovi neće biti omiljeni jer definitivno imaju čudne sastojke

Jogurt. Možda na prvu sok od jogurta i ne zvuči toliko loše, ali kombinacija kiselog jogurta i zaslađenog soka i nije najsretnija kombinacija. Barem po našem mišljenju.

Luk. Sok od crvenog luka popularan je u Južnoj Koreji jer navodno snižava kolesterol i dobar je za krv i prevenciju raka. S obzirom da te tvrdnje nisu potvrđene, moguće da njihova tvrtka samo ima dobar marketing.

Celer. Dr. Brown Cel-Ray Soda naziv je za sok koji je prvi put napravljen 1868. u New Yorku kao lijek protiv abdominalne boli. Danas se može pronaći u trgovinama diljem Amerike.

POGLEDAJTE VIDEO: Zanimljivo je od čega se sve može napraviti sok

Jaja. Ovaj sok nakon prethodnih i ne zvuči tako loše, a kombinacija je izmućkanih jaja, mlijeka i šećera. Zbog straha od salmonele mnoge ga trgovine odbijaju prodavati.

Kanabis. Canna Cola je bezalkoholno gazirano piće koje možete dobiti samo na recept. Naime, glavni sastojak mu je kanabis. Cijena boce varira od 10-15 dolara, a može se kupiti u Koloradu i Kaliforniji.

Sušena govedina. Sok od govedine sastoji se od smiksane sušene govedine, papra i mineralne vode. Premda izgleda kao umak, prodaje se u bocama od 3dl i poslužuje se kao piće uz mesni obrok.

Kora drveta. Kako se netko sjetio napraviti sok od kore drveta i zašto, ne znamo, ali okus, navodno, nije na svakoga. Popularan je na Karibima, a sastoji se od prokuhanih kora drveta sa šećerom i začinima.

Jegulja. Unagi Nobori je žuti japanski sok napravljen isključivo od jegulja i gazirane vode. Reklamiraju ga kao osvježavajuće piće koje će vam pomoći prebroditi sparne ljetne dane.

Komentari (19)
  • od hmelja je najbolji..

    12. 6. 2016,   08:12
  • ja mislio da se marihuana puši

    12. 6. 2016,   08:45
  • svašta haha

    12. 6. 2016,   10:45