Obavijesti

Lifestyle

Komentari 49

Da vam Grinch ne pokvari sve: Kako sa svekrvom, rođakom...

Da vam Grinch ne pokvari sve: Kako sa svekrvom, rođakom...
1

Dežurni Grinchevi provociraju vas pitanjima o ljubavnom statusu, nameću krivnju jer ih ne posjećujte dovoljno ili daju primjedbe na vašu figuru. Pripremite se na njih!

VIDEO

Svako blagdanski party ili obiteljsko okupljanje ima svog Mr. Grincha, nekog tko će vam nesmotrenom izjavom, pogledom ili ponašanjem natjerati da se osjećate loše. Takva vrsta ljudi često nema jasnu predodžbu o svome ponašanju te tvrde kako iza njihovih primjedbi stoje samo najbolje namjere. Kako nas najviše dotiču one primjedbe koje ciljaju na naše ranjive točke, najbolji način za preživljavanje takvih situacija je priprema na njih.

Škakljiva pitanja o ljubavnom životu

Nakon što čujete ovakvu opasku, tumačite ju na način da ste prozvani jer ste još uvijek sami. Postoje razne verzije ovakvih pitanja koje postavljaju "dušobrižnici" bilo da je to "hoćeš li uskoro ući u brak?" ako još niste ozakonili svoju vezu, ili "planirate li djecu?" ako ste već neko vrijeme u braku bez djece. Kakav god oblik, ova su pitanja izrazito nametljiva i osobna, a najbolji način je unaprijed pripremiti odgovore na njih. Recite "imam toliko udvarača da se ne mogu odlučiti", "brak ubija ljubav" ili "djeca su divna ako imaš vremena za njih".

Pozivanje na red o posjećivanju obitelji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To se pitanje lako tumači kao napad, jer zbog sebičnosti i manjka empatije ne mislite dovoljno na članove svoje obitelji da biste odvojili svoje vrijeme i posjetili ih. Kod odgovaranja na ovakva pitanja pokušajte biti što kraći, pozitivnog stava i nasmiješeni. Što više detalja otkrijete pravdajući se, potencijalnom ćete Grinchu dati više oružja za napad. Jednostavno recite "Nažalost ne uspijevam dolaziti koliko bih volio" te pređite na drugu temu.

Neugodni komentari o težini

Ova bezazlena primjedba često ima sasvim drugačije značenje, da ste se udebljali ili nikako da smršavite. Budite oprezni kod donošenja zaključaka i promotrite cilja li Grinch na to, ili zaista želi samo istaknuti vaš dobar apetit. U svakom slučaju, uzdignite se iznad toga te jednostavno komplimentirajte hranu domaćina i recite da je tako ukusna da ne možete odoljeti. Ako tako pokažete da ste zadovoljni sobom, kritičari će biti nesretni jer nisu uspjeli u svome naumu.

Primjedbe na odgoj vaše djece

Čak i nevini promatrač bi shvatio kako ova primjedba nije usmjerena u pozitivnom kontekstu, osobito ako dolazi od svekrve ili punice. Drugo značenje koje nosi je da niste dobro odgojili svoju djecu ili ih dovoljno naučili o bontonu. Svaki takav komentar potvrdite te zatim pružite kritičaru priliku da sam pokaže kako je najbolje s djecom. Recite nešto poput "moja djeca su jako vesela  stalno treba paziti na njih, a kako ja moram sad nešto obaviti molim te izvedi ih van na 20 minuta ako ti nije problem. 

Primjedbe na vaše kulinarsko umijeće 

Ovakve primjedbe najčešće shvaćamo kao direktan napad na naše kulinarsko umijeće. Ako znate da komentar nije dobronamjeran, recite nešto poput "ovo sam prvi put radila i ti si prvi tko je to probao. Valjda ćeš preživjeti". 

Primjedbe na izgled vašeg doma

Ako se niste žalili kako ne stignete sami pospremati ili izričito tražite nekoga da vam pomogne, onda ova primjedba nema drugu namjeru nego vas poniziti -  kao odgovor na to da li vam je možda potrebna čistačica ili da vam sam Grinch pomogne.

Ovakvu je izjavu najbolje ne uzeti previše osobno, nego jednostavno recite "Ako je usluga povoljna, svakako!" i promijenite temu razgovora.

Izvlačenje događaja iz prošlosti

"Sjećaš li se kako si se napio na sestričninom vjenčanju?" ili slične primjedbe bi trebale biti duhovite, ali su zapravo nametanje krivnje na vaše neprimjereno ponašanje. U slučaju ovakvog napada, najbolja je obrana vlastita duhovitost u stilu "e da se sjećam to bi značilo da se nisam dovoljno napio" te uzmite čašu u ruku i namignite. Time ćete pokazati da vas nije sram zbog nečeg što je bilo prije puno vremena, a niti je to primjerena tema za započinjanje razgovora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara