Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Danas ne kuham, ne peglam i ne čistim, danas samo uživam

Danas ne kuham, ne peglam i ne čistim, danas samo uživam
1

Svoju superženu koja se brine za cijelu obitelj iznenadite ovaj dan u godini, pospremite kuću, izvedite je u kino, skuhajte ručak ili rezervirajte masažu

VIDEO

Dan žena praznik je i za iznenađenja, a Jamie Oliver, Gordon Ramsay i Tomislav Gretić predlažu brza, slasna i jednostavna jela kojima ćete oduševiti svoju najdražu. Osim slasne hrane dobrodošli su i mali znakovi pažnje.

Za svoju superženu pospremite stan, kupite omiljeni CD, karte za kino ili kazalište, upišite je na tečaj salse, pilatesa, boksa, stranog jezika ili tečaj slikanja. Rezervirajte joj termin kod masera, kozmetičara ili frizera... No ne zaboravite i besplatna iznenađenja.

Čestitka s popisom svih kvaliteta vaših najdražih žena bit će originalan dar, ali samo ako ste prije toga ukrasili stol i običnom ručku dodali slavljenički šarm. Uz zdravicu čašom vina i barem jedan cvijet vaša mama, prijateljica, baka, supruga, teta ili kći znat će da je sretna i posebna.

Mini savjeti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Oživite uspomenu na vaš prvi spoj - nakon romantične večere
  • Organizirajte vatreni vikend i ostavite joj poruku: Polazak u subotu u 9., ponesi samo najnužnije! 
  • Mikser i pegla nisu darovi za Dan žena. I ne zaboravite, danas nemojte pričati o poslu...

Pizza Jamie Olivera

Sastojci: 600 g brašna, 1,5 dl mlijeka, 1,6 dl vode, 40 g svježega kvasca, 3 žlice maslinova ulja, žlica šećera, žličica soli; nadjev: šunke, sira, šampinjona, maslina, origana i umaka od rajčice prema želji

Priprema: Pripremite kvasac (brašno, vodu i mlijeko oduzmite od ukupne količine), umiješajte ga s ostalim sastojcima i umijesite tijesto. Prekrijte krpom i ostavite na toplome da se diže.Zatim naribajte sir i šunku, narežite masline te prepržite narezane šampinjone. Tijesto nauljenim rukama podijelite na četiri kugle i prekrijte krpom. Na tanjure za pizzu stavite papir za pečenje i preko njega rukama “rastegnite” tijesto. Na njemu rasporedite nadjev. Papir za pečenje malo podignite i sa sve četiri strane napravite “čvor”, prebacite na rešetku i stavite na najnižu razinu za pečenje. Pizzu pecite šest-deset min na 200 stupnjeva.         

Frittata Gordona Ramseya

Sastojci: 1,5 žlica maslaca, 8 kriški nasjeckane pancete, 200 g graška, nekoliko listova nasjeckanog bosiljka, 8 razmućenih jaja, 140 g kozjeg sira, sol, papar, naribanog parmezana prema želji

Priprema: Na tavi rastopite maslac pa na njemu ispržite nasjeckanu pancetu. Ubacite i grašak, kuhajte minutu, dvije pa dodajte i bosiljak. Nakon toga u tavu uspite razmućena jaja i protresite na umjereno jakoj vatri. Kad se frittata počne formirati, po vrhu pospite razmrvljen kozji sir. Posolite i popaprite pa pospite parmezanom. Pecite još nekoliko minuta i poslužite uz salatu prema želji.

Mini savjeti

  • Malo koji dar će oduševiti vašu najdražu kao onaj koji ne stoji ništa - dan čistog uživanja. Dok vi s ostatkom muških ukućana odrađujete kućanske poslove, ljepšem spolu pripremite najljepšu knjigu - “ABC-du ljubavi”.
  • U bilježnicu s djecom napišite vrlinu za svako slovo abecede - A kao ananas-torta, (po kojoj je poznata), B kao bakrena kosa, Nj kao nježnost... Ukrasite je crtežima, fotografijama ili sitnicima kojima ćete pokazati kako je ne uzimate zdravo za gotovo. 
  • 
Podsjetite je na to koliko vam znači i obiteljskim albumom, u koji ćete dodati i “zadužnice”. Na njih napišite, npr., “ribanje kupaonice” 1 h ili “kuhanje nedeljnog ručka”. Tako će se brižniji i nježniji spol moći odmoriti onda kad njima najviše odgovara. Za potpuni tretman počastite ih i masažom, a jedini posao koji im je dopušten je zagrljaj.
  • Iznenadite je romantičnom večerom, ali nakon što djeca odu na spavanje ili neka ih pričuva baka, dadilja...

Cezarova salata Gorge Durana

Sastojci: Krutoni: 2 češnja češnjaka, sol, 3 žlice maslinova ulja, 2 šalice kruha narezanog na kockice, Salata: jaje, žličica umaka worchesershierea, 3 žlice limunova soka, češanj češnjaka, sol, papar, 4 inćuna, žlica kapara, žličica senfa, 1/3 šalice maslinova ulja, 2 glavice zelen salate, 3 šalice parmezana

Priprema: Češnjak zgnječite pa ga u posudi pomiješajte s uljem, solju i kockicama kruha. Sve rasporedite po papiru za pečenje i pecite 10-ak minuta na 200 stupnjeva. Za preljev pomiješajte umak worcestershire, limunov sok, zgnječeni češnjak, sol, papar, zgnječene inćune i kapare. U to razbijte jaje pa promiješajte. Zatim polagano dodajte ulje i nastavite žustro miješati. U drugoj posudi razbacajte nakidane komade zelene salate, dodajte preljev, naribani parmezan i krutone pa poslužite.

Danas uživam

Za njezin praznik svoju voljenu “otmite”. Možete je odvesti u saunu, šetnju ili kućni spa - važno je samo da  je iznenadite. Pustite li je da misli kako ste zaboravili na Dan žena, nakon što otvori vrata i dočeka je hodnik posut laticama, oduševljenje će biti još i veće. 

Odvedite je do kupaonice, sa spremnom kupkom, aromatičnim svijećama, pustite joj opuštajuću glazbu i neka se barem na jedan dan osjeća kao kraljica. Ni prezaposlenost nije opravdanje da mamu, sestru, kćer ili baku ne iznenandite. 

Pošaljite joj buket ruža na posao, ili još bolje, sami ga donesite - ako znate u kojem je dijelu dana najmanje zaposlena. 

No tajna je u sitnicama. Bez obzira na to hoćete li odjenuti majicu koju vam je ona kupila, staviti njezin omiljeni parfem ili joj donijeti slatkiš koji obožava, svakim detaljem pokažite koliko je volite.  

Mini savjet

  • Napunite kadu toplom vodom, dodajte 6-8 kapi eteričnog ulja jasmina i neka draga zaboravi na svakodnevne probleme...

Kamenice Tomislava Gretića

Sastojci:1. način: 2 kamenice, rajčica, pola malog luka, vlasac, korijandar, limunov sok, čili; 2: način: 2 kamenice, pola male glavice ljutike, žlica vinskog octa, žlica porta, nekoliko kapi tabasca

Priprema: 1. način: Kamenice otvorite, a rajčicu ogulite i izvadite sjemenke. Izrežite je na kockice, dodajte limunov sok, nasjeckani luk, vlasac i korijandar. Stavite po žlicu smjese na svaku kamenicu i pospite čilijem.

2. način: Kamenice otvorite, a sve ostale sastojke pomiješajte, s tim da ljutiku izrežete na kockice. Na svaku kamenicu stavite po žlicu preljeva. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru