Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Danas prvi put dišem sam": Čestitkom slavi uspjeh malenih

Potaknuta osobnim iskustvom s prerano rođenim djetetom i svim koracima koji se naizgled čine malenim, a zapravo su ogromni, ova mama počela je izrađivati dirljive čestitke za nedonoščad

Australka Amy Purling rodila je prijevremeno, a njen sinčić morao je biti na neonatološkom odjelu intenzivne skrbi 5 tjedana. Kako bi se lakše nosila sa svime što se događa, počela je fotografirati svaki mali pomak u njegovom razvoju. Tada je shvatila da ne postoje čestitke za ovakve događaje, koji su uistinu veliki i u životu ovog malog bića i u životu roditelja. Tako je došla na ideju da izrađuje čestitke koje slavi svaki veliki napredak ovih hrabrih malih ljudi. 

Čestitke koje su se mogle kupiti za bebe nisu bile prilagođene za nedonošče.

Ovo je filmić s njezinim čestitkama za male borce: 

- Nijedna od čestitki nije bila pogodna za jedinstvene pomake u razvoju ovih malih boraca. Slavila sam pomake u razvoju koji bi se drugima činili jednostavnim, kao što je sisanje prve lutkice i na kraju samostalno disanje, ali bili su apsolutno ogromni u svijetu neonatološkog odjela za intenzivnu skrb. Sa svakim malim napretkom lakše smo disali i dio tereta je spadao s naših leđa. Na kraju svaki od tih trenutaka je značio da James napreduje i da je korak bliže odlasku s nama kući - rekla je Amy za ABC News koja je u prosincu predstavila svoju tvrtku Miracle Mumma na društvenim medijima.

Ljudi su počeli kupovati čestitke i darovati ih neonatalnim odjelima i prijateljima s prerano rođenom djecom. Izrađuje ih u svim bojama i različitog dizajna.

Komentiraj, znaš da želiš!