Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dao otkaz u ZOO-u pa leopard pao u 'depru' - sada žive skupa

None Foto: Profimedia.hr

Leopard Cezar je nakon odlaska Alexandera odbijao vodu i hranu. Nakon nagovaranja direktora zoološkog vrta da ga udomi, Cezar je pronašao novi dom kod najboljeg prijatelja

Alexander Volkov (30) udomio je trogodišnjeg leoparda Cezara nakon što je napustio posao u zoološkom vrtu u Penzi u središnjoj Rusiji. O Cezaru je Alexander skrbio godinu dana pa je u međuvremenu odlučio dati otkaz. Nakon toga, jadni Cezar je postao tužan te je počeo odbijati hranu i vodu. Direktor zoološkog tražio je bivšeg zaposlenika da primi u svoj dom, prenosi Daily Mail. 

LEOPARD AS A PET | Autor: Caters News Agency / Caters News / Profimedia Foto: Caters News Agency / Caters News / Profimedia

- Cezar ima svoju sobu. Dio dana će provesti u mojoj sobi, a ostatak oko kuće. Najveća poteškoća držanja Cezara u domu je to što je on divlji grabežljivac. Znam da moram biti realan jer je on osim što je dobar prijatelj ujedno i poprilično opasan. Nisam odgovoran samo za njega već i za ljude koji žive u okolici - kaže Alexander. 

LEOPARD AS A PET | Autor: Caters News Agency / Caters News / Profimedia Foto: Caters News Agency / Caters News / Profimedia

- Volimo se i vrlo je razigran. Ponekad me ogrebe, ali nije to ništa strašno - kaže te dodaje da je njegova obitelj bila sretna, ali i zabrinuta kada ga je primio.

Smatra da on nije samo kućni ljubimac već član obitelji.

LEOPARD AS A PET | Autor: Caters News Agency / Caters News / Profimedia Foto: Caters News Agency / Caters News / Profimedia

Nekako se uspijeva nositi s divljom životinjom i njih dvoje su pravi mali tim. Unatoč tome što ga drži u kući, kao bivši vojnik smatra da je takvim životinjama mjesto u divljini, a ne u zatočeništvu. 

- Ovo nije bila moja namjera, ali kada sam saznao da je loše nisam imao izbora. Nisam htio biti odgovoran za njegovo loše stanje pa sam ga na kraju ipak primio i mislim da nisam pogriješio - zaključuje. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (25)
  • Postoji obitelj, ne znam dali je u južnoj Ameriji ili Aziji koja ima 4 lava za kućne ljubimce, odhranili ih ko siroćiće na bocu i sad su umiljate mace, jedu sa stola sa njima, samo zet, muž od jednih od kčeri ne prilai im blizu :) Postoji i video lavica kako skače u zagrljaj čuvaru u zološkom isto ko mala maca, sa tigovima prijateljuju ljudi, samo nikako čovjek sa čovjekom da se međusobno "pripitome" sve rase.

    17. 11. 2019,   20:11
  • Jel ovo lovi miševe? Ili samo pse i mačke?

    17. 11. 2019,   21:03
  • Jadan lik, svršetak mu se zna - pojeden !

    18. 11. 2019,   20:55