Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Debeli sloj kreme se drži pet minuta i dodatno hrani kožu

Debeli sloj kreme se drži pet minuta i dodatno hrani kožu

Koristite blaga sredstva za umivanje, bez sapuna i deterdženta, te kremaste losione ili micelarnu otopinu za uklanjanje nečistoće i šminke. Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom

VIDEO

Vani je vlažno kao u sauni, a naša koža sve je suša – stručnjaci poručuju da u jesen i zimu treba uvesti promjene u njezi kože.

Osim toga, usporit će se proces starenja jer se prve bore pojavljuju na isušenoj, iscrpljenoj koži. Stoga, ako ste ikad mislili skoknuti do kozmetičkog salona – sad je pravo vrijeme!

- Iznimno su zahvalni brzinski 30-minuti tretmani koji se baziraju na univerzalnom pilingu kože. Nakon pilinga koriste se serumi i kreme, ovisno o tipu kože – kaže kozmetičarka Zdenka Mihelj.

– Osim toga, tu je i jedan duži tretman, traje oko sat i pol i bazira se na aktivnim tvarima vitamina A ili C. Odvija se u fazama koje se ne smiju preskakati - prvo ide piling, pa maska, pa hidratacija, revitalizacija i regeneracija - dodaje Mihelj.

11 poznatih ljepotica pokazale strije: 'To je sasvim normalno'
11 poznatih ljepotica pokazale strije: 'To je sasvim normalno'

A ako ste na licu primijetili mrlje, sada je pravo vrijeme da ih riješite, jer dani s malo sunca idealni su za profesionalne tretmane protiv hiperpigmentacije. Upravo zato ne zaboravite na kreme sa zaštitnim faktorom jer je UV zračenje snažno i zimi. U ovo doba godine i usne postaju osjetljivije na vanjske utjecaje, suhe kao brus papir. Osobito ako ih koji put poližemo, onako čisto iz navike.

Dreamstime

- Ne zaboravite povremeno napraviti piling koji nježno uklanja nepotreban sloj i detaljno čisti površinu usana. Svakodnevna njega usana sastoji se od zaštitne kreme i preparata kao što su balzami s hranjivim sastojcima – savjetuje Mihelj.

Visoku osjetljivost zna pokazati i područje oko nosa, radi čestog brisanja i šmrcanja. Kozmetičarka Mihelj u tom slučaju savjetuje korištenje regenerativnih krema koje će ubrzati proces obnove kože. U ljekarnama su dostupne praktične medicinske formule, a jedna od njih je legendarna Bepanthen krema. Ako se koža u potpunosti osuši, počet će proces pucanja i ljuskanja. Slično je s rukama: moguća je pojava pucanja kože oko noktiju, kao i na gornjoj strani dlana, a kreme s pantenolom i uljnim komponentama to će spriječiti.

Ovako izgledaju savršeni žena i muškarac - spojili lica slavnih
Ovako izgledaju savršeni žena i muškarac - spojili lica slavnih

A ako vam za hladnijih dana koža lica dehidrira, poslužite se trikom kojeg dermatolozi obožavaju: iskoristite hranjivu dnevnu kremu kao masku. Jednom tjedno ostavite je na licu u debljem sloju da se upije. Nakon pet minuta skinite višak i osjetite pojačanu mekoću kože. A za cjelokupnu regeneraciju lica i tijela tu su kupke. U vrućoj kupaonici otvaraju se pore, vlaga ulazi u kožu te se zadržava duže vrijeme. Kozmetičarka Zdenka Mihelj predlaže da se opustite u kupki sa zobenim ili mlijekom u prahu koji će dubinski nahraniti kožu.

Zimi koža voli kreme obogaćene uljima i mlijeko jače teksture

1. Pravila njege

Koristite blaga sredstva za umivanje, bez sapuna i deterdženta, te kremaste losione ili micelarnu otopinu za uklanjanje nečistoće i šminke. Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom jer time uklanjate lipidni sloj kože, što vodi dodatnom isušivanju. Nakon kupanja lagano tapkajući obrišite tijelo ručnikom kako biste izbjegli iritacije.

2. Biraju se nove formule

Promjene je potrebno uvesti i kad je u pitanju odabir teksture kreme – lagane, hidratantne kreme spremite na spavanje i sad birajte hranjive, bogate i guste formule. Takve su kreme često obogaćene uljima i uljnim komponentama, no ne začepljuju pore, savjetuju kozmetičari i dermatolozi.

Shutterstock

3. Za suhu kožu

Koriste se masti, kreme i losioni. Masti se koriste kod izrazito suhe kože i za manje površine jer jako maste i stvaraju na koži zaštitni film. Poput masti, kreme su namijenjene za njegu manjih površina kože. Kreme su emulzije vode u ulju. Tako vlaga intenzivno i dugotrajno prodire u kožu. Losioni se koriste za njegu velikih površina kože.

6 dermatologa otkriva svoje zimske rutine za njegu kože
6 dermatologa otkriva svoje zimske rutine za njegu kože

4. Meka stopala

Zimi ljudi koji imaju slabiju cirkulaciju trebaju posebno utopliti ruke i stopala, na kojima se mogu stvoriti ozebline, a samim time i dodatno isušiti i ispucati koža. Stoga stopala uvečer namažete debelim slojem hranjive kreme pa navučete pamučne čarape. Ujutro će biti gotovo podjednako meka kao nakon pedikure!

Top 5 najnovijih formula za njegu kože zimi

1. Avene XeraCalm

A.D krema za lice

Sadrži sastojke I-modula, koji izravno djeluje na svrbež, smiruje crvenilo i iritaciju. Cer-omega je djelatni sastojak koji obnavlja zaštitni sloj kože, a Avène Termalna izvorska voda umiruje i omekšava kožu. Cijena: 158 kn, ljekarne

2. Cicaplast Gel B5

La Roche Posay

Višenamjenska formula koju je dobro uvijek imati u kućnoj ljekarni jer obnavlja ne samo isušenu i oštećenu kožu nego se preporučuje i nakon kirurških šavova, jačih pilinga, laserskih tretmana... Cijena 85 kn, ljekarne

3. Eucerin Urea Repair

losion s 10% uree

Bogati, no istodobno lako upijajući losion za tijelo ima trostruko djelovanje te duboko hidratizira i umiruje napuklu, perutavu, izrazito suhu kožu sklonu svrbežu. Cijena: 103 kn, ljekarne

4. Jowaé hranjiva krema

Za ruke i nokte

Bogata krema sadrži komponente koje omekšavaju, njeguju i hrane kožu ruku i zanoktica. Formula ima i ulje čajevca te antioksidanse za bolju obnovu kože.

Cijena: 50 ml, 39,90 kn

5. Uriage Xemose

balzam za usne

Formula hidratizira usne i štiti ih od svakodnevnih štetnih čimbenika (slobodnih radikala, onečišćenja iz okoliša...). Na usnama ostavlja osjećaj dugotrajne ugode. Cijena: 41 kn, ljekarne

 

Jesenski trendovi: Zbog ovih 11 frizura odmah ćete poželjeti kratku kosu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje