Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Dečki koje volimo R. Gosling: Buntovnik i cinik nježnog srca

Dečki koje volimo R. Gosling: Buntovnik i cinik nježnog srca
4

Zbog buntovne naravi i čestih tučnjava u kojima je sudjelovao Ryan je izbačen iz škole pa se par godina školovao kod kuće. U slobodno vrijeme voli plesati balet

VIDEO

Nekada su filmskim platnom vladali Marlon Brando, Robert de Niro, Jack Nicholson - danas neki novi karizmatični muškarci intrigiraju žene. Jedan od njih je i Ryan Gosling. Teško je reći što je presudno za uspjeh, ali ako možemo iskoristiti Goslingov primjer, mogli bismo zaključiti da su prodorne plave oči udružene s darom i s pomalo neobuzdanosti dobra kombinacija. 

Tako će i najava da se na neko vrijeme povlači i prestaje glumiti, iako još nije navršio ni 34 godine, samo podgrijati zanimanje za zgodnog Kanađanina. Čini se da ga je slava umorila što i nije čudno jer je glumio već kao dječak u “Klubu Mickeya Mousea”, a već je s 21 godinom u zadivio filmskom hitu “Vjernik” ulogom Dannyja Balinta, neonacista židovskog porijekla i - put do trona najpoželjnijih i najtraženijih glumaca današnjice bio mu je slobodan. 

A sve je počelo 12. studenoga 1980. u kanadskom Londonu u Ontariju u mormonskoj obitelji kojoj se rodio sin Ryan. Odrastao je uz stariju sestru Mandi koju i danas, zajedno s majkom Donnom, često vodi na filmske premijere . Prva četiri razreda školovala ga je majka jer je zbog hiperaktivnosti, ali i zaokupljenosti svojim svijetom, često upadao u nevolje, pa je redovno školovanje nastavio tek u višim razredima. 

U srednjoj se školi razubuktala njegova ljubav za dramu i lijepe umjetnosti, a kad se obitelj i treći put preselila, u Burlington, tamo je upisao i završio fakultet. Nikad nije oklijevao priznati da je presudnu ulogu u svim njegovim odlukama imala upravo majka i da je, odrastajući s njom i sestrom, postao i ostao posebno osjetljiv na žene. Osim što ga je naučila prva slova, majka ga je poticala na glumu i prva prepoznala njegov talent. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, prvi se put popeo na pozornicu kao pjevač, i to na natjecanju glazbenih talenata sa starijom sestrom Mandy. Nakon tog uspješnog nastupa zarađivali su džeparac nastupajući na vjenčanjima. Upravo je s dvije najvažnije žene u svom životu i otišao na prvu, sudbonosnu audiciju. Bilo mu je samo 13 godina kad su ga odvele u Montreal na audiciju za “Klub Mickeya Mousea” gdje su izabrali upravo njega između čak 17.000 mladih glumaca iz Kanade i Amerike. 

Ono što ne volim kad je Hollywood u pitanju jest da je snažnih žena sve manje u novim filmovima. Muškarci su ti koji režiraju, muškarci su ti koji pišu scenarije, a svi vrlo dobro znamo da su žene pametnije

Dvije godine, koliko je trajao angažman na seriji, stanovao je u obitelji godinu dana mlađeg prijatelja sa seta  - Justina Timberlakea. Već je nakon prve ozbiljne uloge u “Vjerniku” bilo jasno da ga čeka sjajna glumačka karijera. Odmah je snimio još tri filma, među kojima i “Ubojstvo po brojevima”, a nakon romanse “Bilježnica” iz 2004. časopis People proglasio ga je najtalentiranijim mladim glumcem. Iako su on i glumica Rachel Adams savršeno odglumili nesretne ljubavnike i rasplakali milijune gledatelja, na snimanju se nisu podnosili i molili režisera da im zamijeni partnera. 

Sva očekivanja je potpuno ispunio već 2006. ulogom Dana Dunnea u filmu “Half Nelson” u kojem je zaigrao učitelja ovisnog o drogama koji se sprijatelji s učenikom kad on otkrije njegovu tajnu. Za tu ulogu nominiran je i za Oscara. Slijedio je uspjeh s filmom “Blue Valentine”, a onda je doživio i prvi profesionalni neuspjeh. Naime, redatelj Peter Jackson želio ga je vidjeti u glavnoj ulozi u filmu “The Lovely Bones”. 

Gosling je pristao i bio uvjeren da se za tu ulogu mora prilično udebljati. “Svaki dan sam gasio žeđ samo rastopljenim sladoledom. I tako sam dogurao do 80 kilograma umjesto do 60, kako je zamislio redatelj. Nismo se složili i nije me uzeo”, objasnio je poslije. Ipak nije ga to previše omelo u karijeri. Ubrzo je dobio nove angažmane, a već iste godine snimio je “Martovske ide” s Georgeom Clooneyjem. A onda je lani iznenada odlučio da mu treba odmor. 

“Previše radim. Izgubio sam odmak od sebe i od onoga što i kako radim. Treba mi pauza da ocijenim svoj dosadašnji rad, a mislim da i publika treba pauzu od mene.” Nešto ipak može utješiti njegove ženske fanove. Naime iz Warner Bross studija ovih su dana najavili da će mu ponuditi glavnu ulogu u biografskom filmu o Busbyju Berkeleyju, slavnom hollywoodskom redatelju i koreografu, a Gosling bi se, osim kao producent, prvi put mogao okušati i kao redatelj.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru