Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Delicija: Tjesteninu uvaljaju u Grana Padano od 20 kilograma

None Foto: Davorin Višnjić/Pixsell 8

LJETNO I LAGANO Tjesteninu u fast foodu Pašta nabavljaju iz Italije, a uskoro će u ponudi imati i domaću. Sve je gotovo za nekoliko minuta, a imaju pet umaka

Tjestenina dobije puno na sočnosti. I pošto je vrelu ‘uvaljamo’ u Grana Padano, kao da ga upije i zbog toga je ukusnije. Bolje nego kad se stavi samo na vrh jela, otkrio je Petar Cvejarović (24).

U Radićevoj se otvorio fast food tjestenine Pašta. Što je u skladu i s natpisom na izlogu: “Eat pasta, get happy, fasta”.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ja sam kuhar amater, ali majka mi je bila majstorica i od nje sam dobio ideju - kaže vlasnik Zvijezdan Kozić (44).

Većinu sastojaka nabavlja iz Italije.

- Uzeli smo najbolju industrijsku tjesteninu, ali uskoro bismo trebali imati domaću. U Italiji smo kupili i taj Grana Padano od 20 kilograma, ovaj je iz 2017., mora barem godinu dana odležati. To zovu ‘kotač od sira’. Kad potrošimo ovaj, na red dolazi još veći, onaj od 38 kilograma - objasnio je Kozić.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Za sada imaju tri vrste tjestenine - tortiglione, fettuccine i orechiette. Oni se mogu kombinirati s pet umaka: Salsa, Alla Gricia, Azzuro, La Foresta i Pesto. Osim tjestenina, ima još i sendvič od piletine, dvije vrste hamburgera te pomfrit i batat.

- Jelovnik će se još mijenjati, nije ovo gotovo, ubacivat ćemo i neka nova jela. Zagreb je gastronomski jako napredovao, a i mi želimo tu ponudu obogatiti - rekao je Kozić.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Sve su tjestenine koje smo probali bile ukusne, a najavljeni “drugačiji” okus jer je “uvaljana” u Grana Padano doista je i bio takav. Za svega nekoliko minuta ispred sebe smo imali laganu ljetnu hranu, posluženu u posudicama te s drvenim vilicama i žlicama. Salsa i Pesto su klasični umaci, no na način na koji ih spremaju u Pašti ipak drugačiji.

Kod Azzura se jako dobro nadopunjuju baby mozzarella i sušene rajčice, koje stave i na Pesto.

- Osnova nam je umak Alfredo, koji ide i u Salsu. Radimo ga s putrom, bijelim vinom, češnjakom, pilećim temeljcem i malo vrhnja. Ostatak umaka radimo ‘klasično’ - kaže Cvejatović.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Za one koji ne mogu bez mesa, a nije im do hamburgera, tu je Alla Grizia, u koji ide hrskava panceta. Jedino jelo za koje se mora malo više pričekati je La Foresta, odnosno tjestenina sa šumskim gljivama i domaćom poluljutom kobasicom. Jela su jako ukusna, a za vjerovati je da će s domaćom tjesteninom biti još i bolja.

PRINC HARRY PONOVNO ŠOKIRAO JAVNOST: Jedan njegov zahtjev iznenadio je mnoge

Komentari (4)
  • Uff sir... ovisnik sam, ovo sam oduvijek htio probati, iskocio mi nekakav video prija par mjeseci gdje prikazuju ovu tehniku, steta sto toga nema u propaloj Slavoniji ...

    11. 6. 2019,   14:47
  • Otkrivanje tople vode-tko imalo putuje, odavno.je to mogao vidjeti!

    11. 6. 2019,   16:32
  • Horor sta rade ljudi sa sirom, al barem covjek kaze da je amater

    11. 6. 2019,   15:19