Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Uvijek savršena: Dermatolozi slavnih o tajnama lijepe kože

Uvijek savršena: Dermatolozi slavnih o tajnama lijepe kože
1

Njihova koža većinu dana u godini mora izgledati besprijekorno, a ako koža izgleda umorno prvi korak je piling. Prištići se ne istiskuju, a za masnu kožu koriste se ulja

VIDEO

Pušenje, alkohol, previše pudera i pogrešna krema za kožu koja je ne hrani dovoljno najčešći su razlozi za sumornu kožu, istaknuo je kozmetičar Charlize Theron, Ole Henriksen. Prvi korak do zdrave i sjajne kože jest piling kojim odstranjujete mrtve stanice kože. Na taj ćete način ukloniti svu prljavštinu koja može izazvati prištiće. Nakon pilinga obavezno kožu nahranite odgovarajućom hidratantnom kremom, dodao je. 

Pogrešan tonik za čišćenje potiče mašćenje kože

Želite li se riješiti masne kože koristite ulja. Čišćenje lica preagresivnim tonikom koji briše sve tragove i mazanje kremama bez ulja izazvat će kontraefekt pa će se koža još više mastiti, objasnila je kozmetičarka Sonya Dakar. Blage kreme s malom dozom ulja idealne su za kožu, a ako na brzinu želite izbrisati neželjeni sjaj upotrijebite listiće za kontroliranje sjaja kože koji neće upropastiti postojeći makeup. 

Pasta od aspirina i vode uništava prištiće

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najgora stvar koju možete učiniti ako vam se pojavi prištić jest da ga pokušate istisnuti. Umjesto toga spasite stvar pastom od aspirina i vode koje možete sami spremiti kod kuće. Aspirin usitnite i dodajte malo vode te miješajte dok ne dobijete pastu, savjetuje Ava Shamban, dermatologinja sa Sveučilišta Kalifornija. 

Iluminatorom protiv podočnjaka

Iako limfna drenaža uspješno uklanja tamne krugove ispod očiju, ona može biti i izuzetno skupa. Sličan učinak postići ćete i iluminatorom ili posvjetljivačem, a najbitnije je da ga dobro utapkate na kožu kako se ne bi vidjeli drastični prijelazi, napomenuo je Henriksen. 

Aloe vera ublažava crvenilo

Stres i vrućine krivci su za crvenilo na licu, a spriječiti ga možete uz pomoć nježnih proizvoda za njegu kože koji ne sadrže alkohol. Nakon čišćenja, lice obavezno namažite kremom s aloe verom jer djeluje umirujuće. 

Kreme na bazi kofeina smanjuju vrećice ispod očiju

Zadržavanje vode u tijelu razloga je zašto se pojavljuju vrećice ispod očiju, a smanjuje ih kofein dok kamilica i krastavci djeluju protuupalno. Zato ako ih želite ublažite, potražite kremu za područje oko očiju s tim sastojcima, savjetuje dermatologinja Cindy Crawford, Patricia Wexler. 

Sakrite bore primerom

I najmanje bore od smijeha ili mrštenja savršeno skriva primer ili baza za makeup stvarajući silikonski sloj bez ikakvih neravnina ili pukotina, objasnila je Shamban.

Pore se šire ako ne očistite makeup

Užurbani radni dan i velik broj obaveza često rezultiraju lijeganjem u krevet bez skidanja makeupa. No to može izazvati širenje pora. Nečistoća i bakterije začepljuju pore što dovodi do nakupljanja ulja i širenja istih, a najbolji način da to spriječite jest piling kože barem jednom na tjedan, objasnila je Dakar. 

Kolagen će zakamuflirati ožiljke

Neugodne ožiljke od akni možete kamuflirati kolagenom. Nekoliko tjedana prije velikog događaja, posjetite dermatologa i dogovorite tretman kolagenom koji će ispuniti udubljenja i privremeno sakriti sve tragove akni, objasnila je dermatologinja sa zdravstvenog centra St. John u Santa Monici, Karyn Grossman.  

Valjak za tijesto pomaže u borbi protiv celulita

Celulit je problem koji muči i mršave i debele žena, a najlakši način da ga ublažite jest da kremu na bazi kofeina utrljate na kožu uz pomoć valjka za tijesto. Na taj ćete način spriječiti nakupljanje tekućine i celulit, savjetuje Dakar.

Spriječite prištiće po tijelu

Da biste izbjegli neugodne prištiće na tijelu, tuširajte se odmah nakon teretane ili velikog napora. Ako nemate vremena za to, skinite odjeću natopljenu znojem, tijelo obrišite vlažnim ručnikom i obucite čistu odjeću. Ako vam se prištići svejedno pojave tretirajte ih benzoil peroksidom koji čisti pore i djeluje antibakterijski, istaknula je Dakar. 

Ujednačite ten kremom za posvjetljivanje

Kako bi ujednačile boju kože holivudske zvijezde koriste preparate za posvjetljivanje na bazi hidrokinona koji zaustavlja proizvodnju melanina. No da bi se krema bolje upila potrebno je prethodno napraviti piling kože, a jedini problem je što je treba nanositi i po nekoliko tjedana prije nego se vide prvi rezultati, dodala je Dakar. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'