Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Dermatolozi tvrde: Uvijač za trepavice se ovako ne koristi!

Dermatolozi tvrde: Uvijač za trepavice se ovako ne koristi!

Ciparski YouTube kanal '5-Minute Magic' podijelio je video na kojem muškarac koristi uvijač za trepavice kako bi istisnuo mitesere, a žena ga je koristila kako bi povećala usne

VIDEO

Dermatolozi upozoravaju da trend kopiranja video zapisa u kojem su prikazani 'trikovi' za korištenje uvijača za trepavice može biti jako štetan za kožu. Naime, u spomenutom videu prikazano je da se uvijačem mogu istisnuti prištići. No, dermatolozi se tome iznimno protive jer bi takvo tretiranje kože moglo dovesti do infekcija i stvaranja ožiljaka, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:57

Ciparski YouTube kanal '5-Minute Magic', koji ima gotovo 3 milijuna pretplatnika, podijelio je video na kojem muškarac koristi uvijač za trepavice kako bi istisnuo mitesere, a žena ga je koristila kako bi povećala usne.

Video je pregledan je više od dva milijuna puta, i dok su neki obožavatelji bili impresionirani trikovima i tvrde da stvarno djeluju, stručnjaci su upozorili da korištenje ovih trikova može uzrokovati ozbiljne komplikacije, uključujući i unutarnje krvarenje.

- Nije preporučljivo stiskanje mitesera ili bijelih prištića pomoću uvijača za trepavice, jer sadržaj može ići u pogrešnom smjeru i tako uzrokovati dodatnu upalu kože i pojavu akni od kojih kasnije mogu nastati ožiljci - upozorio je britanski dermatolog Anton Alexandroff.

Naglasio je također da je u slučajevima česte pojave prištića najbolje potražiti savjet liječnika dermatologa koji će vas pravilno savjetovati o tretmanu koji je potreban vašoj koži.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručnjakinja za estetiku kože, Candice Brown, tvrdi da ljudi nisu svjesni posljedica te da su izloženi riziku od oštećenja kože, modrica, pa čak i infekcija. 

- Uvijači za trepavice su za trepavice, ne za mitesere - napominje i objašnjava da se stiskanjem nosa otpuštaju bakterije koje se mogu dalje širiti i dovesti do iritacija i upala.

Ako već imaju problema s kožom, Brown preporučuju primjenu proizvoda koji sadrže salicilnu kiselinu. Ona će pomoći u razgradnji tvari koje začepljuju pore poput viška ulja i mrtvih stanica kože.

Oni koji se pak nadaju da će stiskanjem usana pomoću uvijača trepavica postići izgled punijih usana, varaju se, a isto tako mogu dobiti razna oštećenja kože, modrice, pa čak i unutarnja krvarenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

Plastični kirurg Greg Bran upozorava da bi na ovaj način 'pumpanja' usana mogao uzrokovati pojavu hematoma. Usne će biti punije samo na nekoliko sekundi, dovoljno za jedan selfie, ali ništa više.

Komentari ispod videa se podijeljeni, no većina ih je protiv ovakvog tretmana, a jedna žena je napisala da bi radije kupila sjajilo za usne nego stiskala usne pomoću uvijača za trepavice.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'