Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Detalj koji svi zanemare: Znate li slagati meso u zamrzivač?

Sigurno ste nekad primijetili rebrasto dno zamrzivača, no možda se niste previše zamarali s pitanjem postoji li razlog da je takvo. Ta tema je zaniteresirala mnoge na društvenim mrežama

S koliko ste godina prvi put shvatili zašto dno zamrzivača ima rebrastu površinu, pitala je na Facebooku korisnica Lillie Jeffery i započela vjerojatno najopširniju raspravu o rebrastom dnu zamrzivača koja se ikad odvijala na nekoj društvenoj mreži. 

Sigurno ste i sami nekad primijetili rebrasto dno zamrzivača, no možda se niste previše zamarali pitanjem postoji li razlog zašto je takvo. Kako god, Lillie Jeffery je ponudila i odgovor.

Objavljuje Lillie JefferyČetvrtak, 11. srpnja 2019.

Ona kaže da je dno takvo da bi se paketi mesa mogli slagati okomito jedan pored drugog. Mnogi su priznali da onda čitav život pogrešno slažu meso u zamrzivač, pa je najčešći komentar na Facebooku bio kako 'to ima smisla'.

No našlo se i onih koji se s njom ne slažu. Neki tako smatraju da je rebrasto dno napravljeno da bi sa mesa mogla oticati krv i druge tekućine, a po nekima je jedino objašnjenje da je razlog bolje protjecanje hladnog zraka. 

15 SUPER SAVJETA Spriječite truljenje: Vrh banane omotajte folijom, luk čarapama

Jedan je korisnik tako Lillie odgovorio da 'njena ideja nema smisla jer se meso mora hladiti brzo i ravnomjerno, što u vodoravnom položaju nije moguće pa bi se brzo kvarilo i bilo opasno po zdravlje'. 

Objavljuje Lillie JefferyČetvrtak, 11. srpnja 2019.

Njen post i lavinu komentara prenijeli su mnogi veći britanski portali poput Daily Maila i The Sun-a pa od danas možda neki svoje pakete mesa u zamrzivače slažu - okomito.

Komentari (20)
  • Pitajte Smiljanu kako slagat robu u skrinju

    17. 7. 2019,   08:28
  • Rebrasto je zato što kroz ta "rebra", protiče rashladni plin i nema nikakve veze sa slaganjem bilo čega.

    17. 7. 2019,   08:24
  • Kad ljudi nemaju pametnijeg posla 🙄

    17. 7. 2019,   08:12