Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Direktor Levisa: Već 10 godina nisam oprao traperice u perilici

Chip Bergh tvrdi da svoje traperice čisti samo na mjestu na kojem imaju mrlju, a ako ih baš mora oprati, da to radi 'na ruke' i nikako u perilici rublja

Predsjednik uprave kompanije 'Levi Strauss & Co' Chip Bergh nedavno je zbunio mnoge obožavatelje brenda kad je za 'CNN Business’ Markets Now' izjavio kako svoje najdraže traperice nije oprao u perilici rublja od kad ih je kupio, a ni ne namjerava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim toga, Bergh je priče o 'zamrzavanju trapera da se očuva oblik i boja' nazvao bapskim pričama, a nekoliko dana nakon izjave o nepranju trapera, glasnogovornik tvrtke je za FOX Business objasnio na što je njegov nadređeni mislio:

- Poznato je da gospodin Bergh samo tretira mrlje na trapericama, ili ih u najgorem slučaju opere ručno, ali nikad u veš mašini.

Closeup of Levi's leather jeans label | Autor: kornienko alexandr Foto: kornienko alexandr

Ovo inače nije prvi put da je čelni čovjek Levisa javnost iznenadio svojim izjavama o pranju, odnosno ne pranju popularnih traperica, 2014. je već rekao da 'njegove traperice nikada nisu vidjele unutrašnjost veš mašine', a svoju je izjavu kasnije objasnio riječima:

ČISTOĆA JE POLA ZDRAVLJA Evo što čistiti nakon viroza da se i drugi ukućani ne razbole

- Htio bih da se promijeni opće prihvaćeno mišljenje kako sve što odjenemo jednom ili dvaput odmah treba baciti u mašinu. Bio sam provokativan u izjavi jer želim naglasiti kako duboko vjerujem u ono što naš brend predstavlja: kvalitetu, dugotrajnost i održivost. Zato zaista ne vjerujem da se traperice trebaju prati često koliko to mnogi misle - objasnio je Bergh još 2014. godine.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle priznala zašto bježi iz palače, ne može više ovako 

Komentari (45)
  • Kad su blatne ih baci ...mi ostali ih peremo....

    27. 3. 2019,   22:11
  • Da ne bi ispalo da sam samodopadan no volim lijepo... Cijeli život nosim i Dieselice, Replayke, Pepe Jeans i ostale brend ove koje su se u vrlo kratkom razdoblju uništilie... Kada bih god kupio neki lijepi komad Levisica trajale bi po 15-20 god. I to peri deri(kako se kaže) nikad se ne bi uništile... Samo bi još dobile onu lijepu patinu.. Definitivno najbolji traper.. Barem za mene

    28. 3. 2019,   06:09
  • Ja nosim Jeans iz Manga,najskuplje su im cetrdesetak eura.Perem ich nakon svako drugog nosenja i ne sijecam se kad su mi se neke od njih poderale.Prestanem ih nositi onog trena kad nadjem neke koje mi se vise svidjaju.Najgore od svega na ljudima mi je vidit jeans, na kojem se vidi da se ne pere cesto i prljave cipele

    28. 3. 2019,   06:51