Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Direktor Twittera otkrio svoje trikove za borbu protiv stresa

Direktor Twittera otkrio svoje trikove za borbu protiv stresa

Neću ništa jesti od petka do nedjelje navečer, samo ću piti vodu. Ovo mi je treći put da sam tako odlučio, rekao je milijarder i objasnio da se prvi put osjećao kao da halucinira

VIDEO

Izvršni direktor i suosnivač Twittera Jack Dorsey (42) protiv stresa se bori 'strogim režimom prehrane, vježbanjem i meditiranjem nekoliko sati svaki dan'.

Dorsey je nedavno opet zainteresirao javnost sa svojim čudnim navikama, kad je na Twitteru objavio da jede samo jedan obrok dnevno, a vikendima ni toliko, i da se nikad ne tušira toplom vodom, te da na posao ide pješke.

Dorsey, koji je inače i suosnivač Squarea, 'teži' oko 5,3 milijarde dolara, ali od svojih neobičnih dnevnih rutina ne odustaje. Kaže da uživa u jednostavnoj hrani; ribi, piletini ili odresku sa salatom ili s povrćem. Za desert najradije jede bobičasto voće ili tamnu čokoladu, a iako navodno nema poroka, povremeno popije čašu crnog vina. Za vikend, od petka do nedjelje, Dorsey posti. 

- Neću ništa jesti od petka do nedjelje navečer, samo ću piti vodu. Mogu to, ovo mi je treći put da sam tako odlučio - rekao je milijarder i objasnio da se, kad je prvi put dva dana pio samo vodu, treći dan osjećao kao da halucinira. 

Kako preživjeti osjećaj umora i nemoći, a tek je sredina tjedna
Kako preživjeti osjećaj umora i nemoći, a tek je sredina tjedna

- Bilo je to čudno stanje. No kasnije sam shvatio koliko se naši dani zapravo vrte oko obroka - zaključio je i dodao 'da mu se vrijeme uspori kad ne jede, pa mu izgleda kao da dan dulje traje'. Iako na raspolaganju ima pomoć svih vrhunskih fitness stručnjaka, vježba svega sedam minuta dnevno, i to koristeći aplikaciju Seven. 

- Nemam osobnog trenera i ne idem u teretanu - ispričao je Dorsey, koji svaki dan do posla hoda 75 minuta. 

Do prije dvije godine je bio vegan, ali je odustao kad mu je mama rekla da 'zbog previše beta karotena ponekad postane narančast'. Zato je nedavno potpuno promijenio režim prehrane i odlučio iskušati 'paleo prehranu' koja djeluje po principu 'ako to nisu jeli naši stari, nećemo niti mi', i u kojoj se posebno prati na unos nutrijenata, da čovjek ostane snažan, zdrav i energičan.

dmexco in Cologne

A kako ništa ne radi na 'uobičajen način', suvlasnik Twittera eksperimentira i s wellnessom. Kaže da dan započinje ledenim kupkama, nakon čega je u stanju prihvatiti bilo koji fizički izazov. No i tu je Dorsey odlučio otići korak dalje, pa je još prije tri godine ledene kupke počeo izmjenjivati s vrućom saunom, tri puta po 15 minuta na dan, otkrio je za Daily Mail.

A hladna voda i vruća kupka mu, tvrdi, pomažu da se oslobodi stresa, baš kao i meditacija tijekom koje se na deset dana povuče u osamu - ne čita ni ne piše, a sa sobom ne nosi ni smartphone. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'