Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Dirljiva priča iza glasa 'Mind the gap' na stanici u Londonu

Dirljiva priča iza glasa 'Mind the gap' na stanici u Londonu
1

Mali čin dobrote zaposlenika podzemne željeznice pokazao je nesretnoj ženi pravi duh Božića i kako je divno kada je ljudima stalo do drugih i do njihove dobrobiti čak i ako ih vide prvi put u životu

VIDEO

Upozorenje na razmak između kola podzemne željeznice i nogostupa 'Mind the gap' na stanici Embankment razlikuje se od svih ostalih stanica u Londonu, a razlog zašto je to tako je zapravo tužan. Nedavno se na Twitteru pojavila priča Johna Bulla, urednika u London Reconnections.

Sve je, kaže, počelo kratko prije Božića prije sedam godina. Uznemirena žena je prišla osoblju te stanice i očajnički je pitala 'zašto je glas nestao'. Trebalo im je neko vrijeme da shvate što misli, a mislila je na glas koji upozorava putnike na ulazu i izlazu iz vagona 'Mind the gap'. 

Objasnili su joj da je sustav ažuriran te se koriste novi glasovi, a ona je na to tužno rekla: 'To je bio glas mojeg supruga'. Bila je na rubu suza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bila je to liječnica dr. Margaret McCollum, a njezin suprug bio je glumac Oswald Laurence. Iako nije izgradio neku veliku glumačku karijeru, snimio je sva upozorenja za liniju Northern Line u 70-im godinama prošlog stoljeća.

Osvald je umro 2007. godine. Njegova supruga bila je shrvana, no osjećala se malo bolje kada bi čula njegov glas. Iako joj ta stanica nije usput, često je putovala do nje kako bi čula glas svoje ljubavi. Znala je sjesti na stanicu samo da bi ga dulje slušala, tada bi zatvorila oči i zamislila ga pokraj sebe. 

Kada su čuli njezinu priču, osoblje na stanici to je dirnulo, ali nisu znali kako joj pomoći obzirom da je cijeli sustav preuređen. Obećali su joj da će pokušati nešto napraviti, potražiti staru snimku i prilagoditi je sustavu.

Pogledajte tu priču i u videu:

Prošao je Božić, došla je i nova godina. Margaret se jedno jutro našla na Embankment stanici kada je na zvučniku opet čula dobro poznati glas. Bila je duboko dirnuta. Čak su joj darovali CD sa snimkama njegovog glasa. 

Ovaj mali čin zaposlenika podzemne željeznice pokazao je toj ženi pravi duh Božića, kada je ljudima stalo do drugih i do njihove dobrobiti čak i ako ih vide prvi put u životu. To što su ti zaposlenici napravili nije im oduzelo previše vremena, a njoj je značilo puno.

To je razlog zašto na toj stanici u Londonu upozorenje 'Mind the gap' zvuči drugačije nego na ostalima, prenosi Mirror.

Ostavljaju kapute i jakne na mostu, za one kojima je hladno
Ostavljaju kapute i jakne na mostu, za one kojima je hladno

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps