Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Distanca među partnerima je ključna za dobar seks u braku

Majke su danas izgubile osjećaj koliko kome moraju davati. Tako lavovski dio senzualnosti, humora i ljubavi daju djeci, dok tata ‘ostaje na suhom’, govori autorica Esther Perel

Kako biste održali toplinu s partnerom, predlažem malo više - distance. Prostor između muža i žene nužan je kao i prostor između majke i djeteta ili prostor između komode s hrpom računa i vruće kupke, smatra stručnjakinja za erotsku inteligenciju i dugogodišnja seksualna terapeutkinja Esther Perel.

Foto: Promo

U svojoj knjizi “Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence” opisuje kako je kod para, koji se blisko vezuje na emocionalnoj, verbalnoj i intelektualnoj razini, a čiji je je odnos udružen sa stresom koji donosi “moderno” roditeljstvo, manje vjerojatno da će ostati strastveni ljubavnici.

KNJIGA DANA Za bolji kut: S jastukom ispod stražnjice oralni seks je lakši

- Majke su danas izgubile osjećaj koliko kome moraju davati. Tako lavovski dio senzualnosti, humora i ljubavi daju djeci, dok tata ‘ostaje na suhom’ - smatra. Seksa nedostaje i zbog erotske lijenosti. Cjelonoćno dežuranje uz dijete možda je naporno i za ostale aktivnosti ne ostaje mnogo energije. Ali ako se sjetite početaka, znate da ste kao ljubavnici znali biti aktivni cijelu noć, ne žaleći ni trenutka.

KNJIGA DANA Ne glumi da uživaš, tako tvoj partner neće znati što voliš

- Održati seksualnu želju zato nije teško, a što ste stariji, seks i dalje može biti uzbudljiv, razigran i poetičan - tvrdi autorica. A kad je pravo vrijeme za to, kad nema vremena?

- Djecu pošaljite kod baka i djedova, počistite sobu od bojica i igračaka te se bacite na posao. Svakako jednom godišnje uzmite odmor na koji idete sami, bez djece - zaključuje.

Komentari (3)
  • Ma kakva distanca, svaki dan komunikacija, bliskost, nježno tepanje, poljupci, nježni dodiri, redovan sex,,,to produbljuje međusobnu ljubav supružnika još više. Tko tvrdi suprotno taj nema pojma. Distanca među partnerima je najčešći uzrok rastava!

    7. 12. 2018,   17:53
  • tata ‘ostaje na suhom, amigo tko ti kriv sto si se zenio, sada plati....

    8. 12. 2018,   08:35