Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dizajnerski debakl: Sitnice koje će pojesti živce i najčvršćima...

Kad ljudi žele napraviti promjene u svojim kućama i stanovima, obično započinju uređenje prostora puni optimizma. Ali svakome se može dogoditi greška, koja nije iz prve vidljiva, pa pripazite

Australci su podijelili fotografije problematičnih dizajnerskih grešaka u svojim kućama. One uključuju ormariće koji se ne otvaraju ispravno, zatim hladnjak s posudom za led na dnu koja se ne može napuniti zbog položaja ormarića, premali tuševi i slično.

- Imajte to na umu kada renovirate svoje domove - upozorio je jedan vlasnik nedavno renovirane kuće, piše Daily Mail.

No dok mnogi posao uspješno privedu kraju, nekima se dogodi da se prilikom renovacije naprave mali propusti koji s vremenom, i korištenjem, postanu prilično iritantni problemi. 

Vlasnici nekretnina u Australiji su podijelili najneugodnije greške nastale prilikom renovacije kako bi druge upozorili na što treba obratiti pozornost. 

Primjeri grešaka u dizajnu

1.

- Manji ormarić nalijevo je izvlačna košara za smeće, a desni veliki ormar mi je ugradbena smočnica. Zbog položaja ručkica ne mogu biti otvorene istovremeno - napisala je jedna žena.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

2.

- Ormarić iznad hladnjaka i ormarić do zbog položaja ručkice zapinju jedan za drugog kad su istovremeno otvoreni. Ormariće moram zatvarati tako da prvo zatvorim ormarić iznad hladnjaka (kojem se vidi ručka), a tek onda mogu zatvoriti drugi ormarić - napisao je ljuti vlasnik nove kuhinje.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

3.

- Kad su otvorena vrata od perilice za suđe nitko ne može proći kuhinjom. To je izrazito iritantno kad trebam izvući čisto posuđe i složiti ga u ormariće. Uvijek netko baš u tom trenu treba proći - napisala je jedna od članica grupe na Facebooku u kojoj je bio objavljen ovaj upit o dizajnerskim greškama.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

4.

- Nakon pranja posuđa ne mogu direktno složiti tanjure i Tupperware na njihova mjesta u ormarićima jer se kutni ormarić ne može do kraja otvoriti kad su otvorena vrata od perilice za posuđe. Prvo moram izvući posuđe van na pult, zatvoriti perilicu, pa onda sve složiti na njihovo mjesto - napisala je jedna ljuta žena.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

5.

- Ovo je moj hladnjak. Vrata se ne mogu do kraja otvoriti, a na najnižoj polici u hladnjaku se nalazi aparat za led koji ne mogu u potpunosti otvoriti jer mi smeta unutarnja polica od hladnjaka. Kad trebam natočiti vodu za led, u pitanju su akrobacije s policama i vratima, a završetak uvijek uključuje i prolivenu vodu na podu - dodala je u raspravu jedna mlada žena.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

6.

- Ovo je pod na ulazu u moju spavaću sobu, ima tri vrste podnih obloga. Potpuna katastrofa - napisala je i objavila fotografiju razočarana vlasnica renovirane kuće.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

7.

- Ovo je glava našeg tuša. Iako oboje stanemo u tuš kabinu, tuš nije dovoljno velik da se možemo zajedno tuširati, nego na smjene idemo ispod tuša - objasnila je jedna žena. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Komentari (7)
  • Jer u pravilu je od životne važnosti da svi kuhinjski elementi i ormarići budu otvoreni u isto vrijeme... očito nisu dosta puta opi*dili glavom od otvoreni ormarić pa ih ostavljaju tako otvorene...

    6. 2. 2019,   18:32
  • Ahahaha, da mi je vidjet ovog, koji je takav pod napravio😂😂😂 pa zar covjek nije vidio da to nema ni pocetka ni kraja???🙈

    6. 2. 2019,   18:16
  • Pod broj 3... jbt. trebali ste naci stan/kucu s vecom kuhinjom kad vam ova sitnica smeta. Btw. inace dok se isprazni perilica treba ti skoro citav dan 🙄

    6. 2. 2019,   18:45