Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca trebaju biti ‘za ekranima’ manje od pola sata - dnevno

Komentari (4)
 • Digitalni mediji sami po sebi nisu loši. Roditelji bi trebali paziti što djeca točno gledaju, koliko koriste medije i koliko razumiju sadržaj. Bitna je kvaliteta sadržaja kojem je dijete izloženo prilikom korištenja računala ili TV-a. Postoje razne e-knjige, interaktivne slikovnice, videoigre inspirirane poznatim djelima i slično. Potrebno je djecu medijski opismeniti, upoznati s jezikom medija, njegovim opasnostima, potaknuti ih na razmišljanje o gledanom sadržaju, a tu veliku ulogu ima obitelj, a onda i predškolska ustanova. S djetetom bi trebalo nakon odgledanog sadržaja voditi razgovor o istome i ukazati na pozitivne i negativne strane. Bitno je izlagati djecu kvalitetnim sadržajima, podići im estetske “kriterije” i omogućiti da od konzumenta sadržaja postanu kreatori istog.

  24. 4. 2019,   20:33
 • A skole kupuju tablete..... a djeca moraju ucit gradivo iz tableta jer ga majmuni nisu stavili u knjige... ko je tu lud i zasto nitko ne odgovara za takve propuste!

  19. 4. 2019,   11:14
 • a odrasli minimum po dana i to isključivo za HRT-om a ostalih pola dana raditi za lopove,kredite i državni proračun.....jer to se zove život

  19. 4. 2019,   11:03
 • Djeca provode "za ekranima" upravo tih pola sata. U trideset minuta.

  19. 4. 2019,   10:39