Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Djeca u Finskoj voze bicikle do škole na temperaturi od -17

U Finskoj se sasvim normalno i zdravo da djeca u školu po sjevernoj zimi idu biciklom u školu. Za njih nema zime i to je kod njih sasvim normalna stvar, a osim što je 'zdravo', više je ekološki

VIDEO

Ako vozite bicikl onda ste sigurno među onima koji tijekom zime svoje bicikle spremaju u garaže jer ipak, kiša, snijeg i led nisu prikladni vremenski uvjeti za bicikliranje. No, finski grad Oulu živi je dokaz da je zimska vožnja biciklom sasvim moguća uz pravilno planiranje i infrastrukturu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:21

Pekka Tahkola, inženjer tvrtke Navico Ltd. i biciklistički koordinator za grad Oulu, nedavno je fotografirao biciklističko parkiralište lokalne škole na -17 Celzijevih stupnjeva, kako bi pokazao da, bez obzira na uvjete, djecu ništa ne sprječava da se voze s biciklima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Bebama treba svježeg zraka i kad je vani hladno uz minuse
Bebama treba svježeg zraka i kad je vani hladno uz minuse

Iako se nekim roditeljima ideja da puste svoju djecu da idu sama u školu na biciklu i da budu izložena ledenoj hladnoći, vjerojatno ne sviđa, u Finskoj to je sasvim normalno i zdravo.

- Organizirali smo studijsko putovanje za sudionike iz južne Finske kako bismo vidjeli da se naš grad zaista brine za bicikliste koji putuju do škole - rekao je Pekka.

- Posjetili smo nekoliko škola i također puno razgovarali s lokalnim učiteljima i ravnateljima. Prilično sam siguran da je ova škola među najboljima. No, ona definitivno nije jedina, u Ouluu postoje brojne škole u kojima većina djece vozi bicikl ili hoda do škole - tvrdi Pekka.

- To je normalno i uvijek je bilo tako. Ja sam se isto vozio biciklom u školu u djetinjstvu - ispričao je i dodao da je to ista stvar, kada biciklirate na -30 ili po malo višim temperaturama, piše BoredPanda.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom