Obavijesti

Lifestyle

Komentari 85

Dječak (13) izgradio kućicu za samo 10.000 kn, u njoj ima sve

Trebalo mu je oko godinu dana da sagradi svoju kućicu iz snova. Da bi došao do materijala, pomagao je susjedima. Čak je susjedu električaru očistio garažu da bi ga ovaj spojio na struju

VIDEO

Prije nešto više od godine dana Luke Thill (13) iz SAD-a počeo je graditi kućicu za sebe jer je želio imati prostor koji bi bio samo njegov. Sagradio ju je u dvorištu doma svojih roditelja za samo 1500 dolara (oko 10.000 kuna). Kućica ima nešto više od osam četvornih metara.

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju. U svojoj kućici Luke najčešće piše domaće zadaće, a nekoliko puta tjedno i prespava u njoj. Ponekad ga posjete prijatelji pa napravi palačinke na maloj kuhinjskoj ploči. 

Na ideju da napravi svoju kućicu je, kaže, došao tijekom dugih ljetnih mjeseci kada se već počeo pomalo dosađivati. Krenuo je istraživati kako je napraviti za malo novaca.

Najprije je morao smisliti kako sve financirati, ali i to je riješio fantastično. Pomagao je susjedima u zamjenu za novac ili materijale koji su mu bili potrebni za gradnju, ili čak za neke usluge. Na primjer, ususret mu je izašao električar koji mu je u kućicu proveo struju u zamjenu za čišćenje garaže.

This is the first snow the house has had.

Posted by Luke Thill on 4. prosinca 2016

Čak 75 posto materijala, koje je Luke iskoristio za gradnju, je reciklirano. Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja. Kućica ima sve što joj je potrebno. Na vodovod nije spojena, ali dječak nema problema s tim.

- Volim minimalizam i želio sam imati vlastitu kuću bez ogromne hipoteke - rekao je i dodao kako je napravio i nekoliko video zapisa o svojoj maloj kući na koju je jako ponosan. U jednom video zapisu možete pogledati kako kućica izgleda iznutra:

Neizmjerno zahvalan svima koji su mi pomogli i podržali ga u njegovoj ideji. Otac Greg mu je odmah na početku rekao da ga podržava, ali samo u slučaju ako uspije sam sakupiti novac i izgraditi kuću kakvu je zamislio. 

- Bila je to prilika da dijete napravi nešto više od samog igranja video igrica i bavljenja sportom, i da nauči neke lekcije iz života - rekao je ponosni otac.

1 year ago today I put my first tiny house walls up with my dad Greg Thill

Posted by Luke Thill on 4. srpnja 2017

Dječak na ovoj kućici ne staje. Već razmišlja o studentskim danima - ima ideju izgraditi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živio tijekom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smještaj, prenosi portal dontwasteyourmoney.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje