Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Dječak (2) pao s kauča: Izgubio vid i govor, nije mogao hodati

Dječak je iz kome izašao nakon tjedan dana, ali u bolnici je ostao još naredna dva mjeseca jer nije bio mogao hodati, govoriti, hraniti se niti vidjeti. Takvo stanje potrajalo je skoro godinu dana

VIDEO

Maleni Henry (2) iz Suffolka u Velikoj Britaniji pao je lani 28. rujna s kauča i udario glavom. Došlo je do krvarenja u mozgu pa su ga hitno operirali, a zahvat je trajao četiri sata. Nakon toga su ga stavili u induciranu komu na tjedan dana kako bi mu se mozak odmarao što više i tako se povećale šanse za oporavak. 

POGLEDAJTE VIDEO O LIJEČENJU BOJAMA:

Pokretanje videa...

Boje liječe 01:55

Majka Lee Alexander (35) prisjetila se tog strašnog dana. Bio je petak i došla joj je prijateljica u posjet. Henry je sjedio pokraj nje na kauču. U trenu se okrenuo i pao. Najprije je pao u nesvijest, a potom su uslijedili napadaji. Majka ga je držala u rukama i plakala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Istrčala sam na ulicu s Henryjem u rukama i vikala u pomoć. Živimo u novoj zgradi i znala sam da dvije medicinske sestre žive u blizini, a i ostale mame su se vratile s djecom iz škole. Susjeda je uzela Henryja iz mojeg naručja i položila ga na pod njezine kuće. Druga je zvala hitnu pomoć, a moj sin je sve vrijeme imao napadaje - prisjetila se i dodala da su primijetile da su napadaji gori kada je ona u sobi s Henryjem pa je hitnu pomoć pričekala ispred kuće.

Little Henry was in a coma for a week after the terrifying accident.

Objavljuje PA Real LifeUtorak, 24. rujna 2019.

Hitna je brzo došla, a medicinsko osoblje je davalo sve od sebe da dječaka stabilizira. Međutim, situacija je bila lošija nego su očekivali pa su po mališana stigli helikopterom kako bi do bolnice stigao što prije. Prebacili su ga u bolnicu Addenbrookes u Cambridgeu, središnji regionalni centar za traume. Dijagnoza je glasila - teško krvarenje u mozgu.

- Radila sam kao njegovateljica neko vrijeme pa znam ponešto o ozljedama. Također, primijetila sam da Henry nije imao oteklinu na mjestu udarca te da to nije dobar znak, jer modrica bi se trebala odmah pojaviti, a pošto nije, to je značilo da natiče prema unutra i vrši se pritisak na mozak - rekla je Lee.

Nakon operacije kirurg je prišao roditeljima i rekao im da je maleni živ, no pretrpio je velike komplikacije.

Zašto se bebe rađaju sa plavim očima, a potom promijene boju
Zašto se bebe rađaju sa plavim očima, a potom promijene boju

- Liječnik je objasnio da će Henryja morati staviti u komu kako bi mu se odmorio mozak. Ležao je u malom krevetiću priključen za aparate, uključujući i stroj koji ga je održavao na životu. Glava mu je bila zamotana, a na očima je imao masivne jastučiće. Bilo smo slomljeni kada smo ga vidjeli - rekla je Lee.

Dječak je iz kome izašao nakon tjedan dana, ali u bolnici je ostao još naredna dva mjeseca jer nije bio mogao hodati, govoriti, hraniti se niti vidjeti. Takvo stanje potrajalo je skoro godinu dana, a potom se čudesno oporavio i sada vrijeme provodi kao normalan dvogodišnjak.

Mum’s horror as toddler son is left in a coma after simply falling off the sofa

Mum’s horror as toddler son is left in a coma after simply falling off the sofa

Objavljuje PA Real Life u Utorak, 24. rujna 2019.

- Bio je kao veliko novorođenče, doslovno ništa nije mogao napraviti, a pogledajte ga sada, nikad ne biste pomislili da nešto nije u redu. Izgleda kao bilo koji drugi dvogodišnjak. Može raditi sve što je mogao i prije. Prije je imao neurološki tremor, što je uzrokovalo drhtanje po cijelom tijelu. Stručnjaci su nam rekli kako je moguće da će imati neke probleme poput ADHD-a (poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje) ili autizma zbog zadobivenih ozljeda u određenom dijelu mozga. Pratit će ga do polaska u školu - ispričala je ova majka koja uz Henryja ima i stariju kćer Oliviju (9) te supruga Roya Delaneya

7 najčešćih zabluda oko beba: Poslije obroka mora podrignuti
7 najčešćih zabluda oko beba: Poslije obroka mora podrignuti

Lee je svjesna koliko su sretni jer mnogi mališani iz te bolnice ne izađu živi. Kada se Henry vani igra s drugom djecom, ona ih moli da budu pažljivi s njim jer je bio teško ozlijeđen. Kaže da su za ovu subotu u bolnici organizirali humanitarni bal u crnim kravatama na kojemu će biti i mnogi medicinski djelatnici. Novac prikupljen na balu usmjerit će za pomoć bolesnoj djeci te opremanje odjela za intenzivno liječenje u bolnici Addenbrooke.

- Želimo prikupiti nešto novca kako bismo iskazali svoju zahvalnost za njihovu nevjerojatnu pomoć - rekla je Lee, a prenosi Daily Mail.

 

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'