Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Dječak (7) spasio sestru: Da ga nije bilo, sve bi bilo drugačije...

Kad je starija sestra sedmogodišnjeg Aidena McCullougha, Morgan Smith (20), imala napadaj u obiteljskom bazenu, dječak je otrčao k njoj vičući upomoć, što joj je spasilo život

VIDEO

To nije bio prvi put da je Morgan imala napadaj. Od rane tinejdžerske dobi ima napadaje za koje doktori ne mogu utvrditi zašto se događaju. Ali, za razliku od prethodnih napadaja, ovaj put Morgan nije imala nikakvo upozorenje.

Bila je u obiteljskom bazenu i mogla se utopiti, ali na sreću njezin mali brat je dobro reagirao i čim je vidio što se događa je otrčao do nje i počeo zvati upomoć.  

Prošli četvrtak bio je vrući ljetni dan u Brantleyu u Alabami, a Morgan se odlučila okupati u bazenu kako bi se bar malo ohladila. 

Sjedila je na najdonjoj stepenici u bazenu, uživajući u hladnoj vodi nesvjesna zašto mama i sestra viču da izađe van. 

- Nisam ništa osjetila. Sjedila sam zureći u prazno, kao da sam ošamućena... Kao da sam tamo, ali nisam - rekla je Morgan za Daily Mail.

Mjesečnica mi je bila užasna, a onda su otkrili moje čudovište
Mjesečnica mi je bila užasna, a onda su otkrili moje čudovište

Obično, prije napada, Morgan počne mučiti želudac te osjeća vrtoglavicu i kao da je u magli. Ovaj put Morgan se dobro osjećala, nije bilo nikakvih simptoma i samo je ostala sjediti u bazenu. Tad se onesvijestila.

Ne sjeća se što se dogodilo, za razliku od mlađeg brata, koji će se sjećati ovog događaja do kraja života. Kad je vidio da je ostala bez svijesti, Aiden je potrčao prema svojoj sestri.

- Rekli su mi da je počeo vikati upomoć kako bi netko reagirao i pomogao mi - rekla je Morgan.

- Tata je istrčao iz kuće, skočio u bazen i zgrabio me - dodala je.

Kad je Morganin otac izašao, našao je Aidena kako drži Morgan, koja je bila onesviještena te nagnuta na mlađeg brata. Izvukao ju je iz bazena na sigurno. Srećom, kad je napadaj prošao, Morgan se neozlijeđena probudila. 

Možda nije bio dovoljno jak da sam izvuče sestru iz bazena, ali Aiden je razlog zbog kojeg je Morgan danas živa.

- Znala sam da sam dobro. Zagrlila sam Aidena i plakala. Da ga nije bilo, sve je moglo drugačije završiti - rekla je Morgan, koja nikad nije uspjela dobiti službenu dijagnozu za napadaje koje proživljava.

Nekoliko dana kasnije, Morgan je imala još jedan napadaj, puno teži, dok je sjedila u kuhinji. Bila je u jako lošem stanju i otac ju je odveo u bolnicu. 

13 najčešćih ranih znakova da patite od autoimune bolesti
13 najčešćih ranih znakova da patite od autoimune bolesti

Iako joj još nisu postavili dijagnozu, dobila je lijek Keppra, koji se daje protiv napadaja te se često propisuje za liječenje epilepsije.

Zahvaljujući lijeku, Morgan je sad puno bolje, ali joj je strogo zabranjeno da se približava ikakvoj vodenoj površini bez odraslog uz sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti