Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječak autist koji je putovao sam dobio najboljeg 'susjeda'

Mama je napisala poruku i stavila 10 dolara za čovjeka koji će sjediti u avionu pored njezinog sina s autizmom. Molila ga je za strpljenje i razumijevanje, a dobila je odgovor koji nikad nije očekivala

Samo slanje vašeg djeteta samog avionom na drugi kraj svijeta može biti zastrašujuće za svakog roditelja - ali kad je vaše dijete i visokofunkcionalni autist - situacija postaje puno strašnija. 

Alexa Bjornson poslala je svog sedmogodišnjeg sina Landona Bjornsona da posjeti svog oca u Portlandu, ali kao dijete s autizmom koji dobro funkcionira, njegova mama je znala da bi mu let mogao teško pasti pa se je odlučila pripremiti na takvu situacija najbolje što je mogla. 

BLACK AND WHITE TWINS NEOBIČNI BLIZANCI Rodila jedno crno i jedno albino dijete: Mislila je da nije njezino

Alexa je napisala poruku i stavila 10 dolara za čovjeka koji će sjediti pored njezinog sina u avionu. U poruci je objasnila Lanodonovo stanje, a 10 dolara je bilo namijenjeno za kompenzaciju za eventualne teškoće s Landonom tijekom puta, piše Bored Panda.  

Ono što se dogodilo na njegovom letu je bilo potpuno neočekivano. Dobro jednog čovjeka je oduševila mamu Alexu koja je njegovu lijepu gestu odlučila podijeliti i na Facebook-u. 

Today my son took his first flight to Oregon to see his dad. I sent Landon with a letter to give to whoever sat next to...

Posted by Alexa Bjornson on Thursday, June 27, 2019

- Danas je moj sin prvi put letio u Oregon kako bi posjetio tatu. Poslala sam Landona s pismom koje je trebao dati čovjeku koji će sjediti pored njega u avionu i reći mu da je on visokofunkcionalni autist pa postoji mogućnost da će biti malo nervozan i puno puta pitati jesu li stigli. Zamolila sam čovjeka da ima strpljenja  i da mu pomogne da se osjeća ugodno i sigurno, zajedno s 10 dolara. I ovo sam upravo dobila. jako sam zahvalna ovom čovjeku. Zahvalna sam što još uvijek postoje dobri ljudi koji se trude napraviti razliku, kao što se i ja trudim svaki dan. Hvala vam Ben! - napisala je u objavi na Facebooku. 

24 sata ŠTO MISLITE? Djeca idu u crkvu, pa ih ne bi vodio na sestrino gay vjenčanje

Čovjek koji se predstavio kao Ben napisao je Alexi da je on bio 'susjed' malom Landonu u avionu na putu za Portland. 

- Pitao je nekoliko puta jesmo li stigli, ali nema veze, bio je fantastični suputnik. Dobro smo se proveli i odigrali smo par rundi 'kamen, škare, papir'. On je divno dijete, a vi ste jedna jako sretna mama. Zahvaljujem na 10 dolara, ali to stvarno nije bilo potrebno. Donirao sam ih Udruzi za autizam u Landonovu čast. Uživaj - napisao je Ben u poruci koja je oduševila mamu Alexu i ugodno iznenadila ljude diljem svijeta čim je ona ovu poruku podijelila na svojem Facebook-u.

Komentari (21)
  • Spektar autizma je jako širok. Pojedini su čak prilično samostalni i sposobni za ovakvo nešto, dok za druge bi to bila doživotna trauma. Pogreška ove majke, bar mislim tako, jer ne piše, je što nije obavijestila osoblje na prvom mjestu, jer ljudi, pogotovo djeca s autizmom su nepredviđena, ne može se znati unaprijed njihova reakcija. I definitivno se puno prije, u ovom slučaju putovanja ili bilo čega što bi za njih bilo stresno i moglo prouzročit reakciju, moraju pripremiti za događaj....Ali s obzirom da je maleni bio miran....moguće da i je...Majka najbolje poznaje svoje dijete, pogotovo ono autistično.

    8. 7. 2019,   08:27
  • Tako lijepu priču uspijete upropastiti komentarima.Ti super roditelji sve mjere po sebi,ja to bo,ja to ne bi.Niste vi centar svijeta.Očito je mama dobro procijenila,sigurno je i osoblje obavijestila

    8. 7. 2019,   09:11
  • Lijepo je to ali brate tko bi pametan slao SEDMOGODISNJE dijete sa AUTIZMOM na DRUGI KRAJ SVIJETA.

    8. 7. 2019,   10:48