Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

S tanjura će sve nestajati uz malo igre i puno dobrog plana

S tanjura će sve nestajati uz malo igre i puno dobrog plana
1

Dobar raspored, od kojega ne treba odstupati, naučit će djecu na redovite i zdrave obroke pri čemu treba paziti na dobre zamjene nezdravim sokovima i slasticama

VIDEO

Kako bi se pridobilo djecu da jedu u pravo vrijeme i steknu zdravu naviku roditelji bi trebali napraviti raspored i odrediti točno vrijeme u koje će djeca jesti te ne odstupati od njega. Samim tim roditeljima će raspored biti jednostavniji i učinkovitiji, a djeca će usvojiti rutinu na koju će se naviknuti. Najčešća zamka skriva se u prijelazu iz radnog tjedna u vikend tijekom kojega djeca i roditelji duže spavaju i više  odmaraju što nerijetko znači gubitak dosljednosti u planovima prehrane. 

Naučite ih da postoje tri obroka na dan, ali da samo nakon jednoga mogu dobiti desert kako bi izbjegli prekomjerno uživanje u nezdravim slasticama. U glavnim obrocima dobro je kombinirati ugljikohidrate i proteine koji će zadovoljiti apetit djeteta. Umjesto nezdravih sokova, dobro je miksati voće u slasni smoothie, poprskati jogurt orasima ili lješnjacima te naribati voće i malo ga zašećeriti. Možete ih postepeno uvoditi na kraju obroka ili servirati za doručak. Umjetni sokovi podižu razinu šećera u krvi, pa umjesto njega možete ponuditi mineralnu vodu, čaj ili mlijeko. Svakako treba izbjegavati velike količine tekućine prije obroka.

Ukoliko ogladne prije glavnog obroka ograničite prekomjerno jedenje na krišku kruha s maslacem jer ukoliko pojedu prevelike količine "usputne" hrane, propustit će sve zdrave namirnice koje ste pripremili za ručak. 

Obrok treba biti zabava

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djeci se sjedenje za stolom i jedenje često čini kao posao. Zato i protestiraju. Kako bi im približili važnost dobre hrane poigrajte se s oblicima povrća, izrezbarite ih u različite likove ili ih pozovite u svoju kreativnu kuhinjsku radionicu. No pri tom ne treba zaboraviti na raznolikosti okusa i redovito koristiti sve vrste namirnica.  

Budite interaktivni

Saznajte što vaša djeca vole i povedite ih u zajednički odlazak u kupovinu. Tako ćete lakše saznati što oni misle i žele.

Hranite zdravo

Upoznajte se s nepoznatim artiklima i dobro proučite deklaracije. Previše masti, kalorija, šećera ili soli nisu dobar izbor za mališane. Izbjegavajte i hranu s prevelikom količinom aditiva. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru