Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dječje sunčane naočale nisu modni dodatak već potreba

Dječje sunčane naočale nisu  modni dodatak već potreba
1

Djeca do deset godina imaju veći rizik od oštećenja vida nego odrasli, a pri kupnji naočala treba odabrati one praktične sa zaštitom od oba zračenja, i UVA i UVB

VIDEO

Oftalmolozi naglašavaju kako su djeci za vrijeme sunčanih dana naočale sa zaštitnim UV filterom potrebne jednako, ako ne i više kao odraslima. Osobito su potrebne djeci sa svijetlim očima jer imaju veći rizik od oštećenja vida. Općenito, djeca mlađa od deset godina imaju velik rizik od oštećenja vida zbog štetnih sunčevih zraka, jer je do te dobi leća oka čista, što dopušta ultraljubičastim zrakama da prodru još dublje u oko.

Srećom, na tržištu postoji širok izbor sunčanih naočala za djecu uz koje će njihove oči biti sigurne, a oni zadovoljni svojim novim modnim dodatkom.

Potpuna zaštita

Pronađite naočale koje blokiraju od 99 do 100 posto UVA i UVB zraka. Osim toga, promotrite veličinu modela i imajte na umu, da što su okviri veći, veća je površina zaštićena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neka sami odaberu

Ako želite da vaše dijete nosi naočale s užitkom, dozvolite mu da samo odluči koji mu se model najviše sviđa. Brojna su istraživanja optičarskih radnji pokazala da je vjerojatnije da će dijete nositi naočale ako ih je samo izabralo. Najbolje je odabrati model sa savitljivim okvirima, jer je tako vjerojatnost manja da će ih u igri slomiti. 

Udvostručite zaštitu

Sunčane naočale blokiraju samo one zrake sunca koje prolaze direktno kroz leće. Zbog toga je poželjno uz sunčane naočale nositi i kapu sa šiltom. Osim toga, važno je i samom djetetu naglasiti važnost zaštite očiju za dobar vid u starijoj dobi. Na tržištu postoje i naočale namijenjene bebama od šest mjeseci do dvije godine, koje prianjaju uz glavu zahvaljujući neoprenskoj elastičnoj gumi koja se stavlja oko glave.

Jeftinije je i gore

Ukoliko želite uštedjeti, ne činite to u kupovini naočala. Naočale bez ispravne zaštite od štetnih zraka ne samo da neće pomoći u zaštiti djeteta već mogu naštetiti njegovom vidu. Stoga je najbolje kupiti naočale u provjerenom dućanu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru