Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Dječji puder uklanja mrlje od kečapa, a ocat tragove trave

Dječji puder uklanja mrlje od kečapa, a ocat tragove trave
1

Mineralna voda briše tragove sladoleda na odjeći, glicerin pomaže u uklanjanju mrlja od krema za sunčanje kao i onih od kečapa, a deterdžent otklanja masne mrlje

VIDEO

Neugodne mrlje na odjeći možete očistiti prirodnim putem. Tako su za mrlje od trave najbolje rješenje ocat i bjelanjak. Bjelanjak umutite, nanesite na mrlju, utrljajte pa isperite. Najbolje čisti mrlje na bijeloj tkanini, a ocat je odličan za one tvrdokorne. Dovoljno je na zamrljani dio tkanine utrljajte otopinu bijelog octa i vode te ostavite da djeluje 15 minuta. Potom operite odjeću deterdžentom s enzimima koji razgrađuju proteine i čisti mrlje. 

Dječji puder i glicerin čiste mrlje od kečapa

Na mrlje od kečapa nabolje je odmah nanijeti dječji puder i pustiti da se osuši. Nakon toga odjeću treba iščetkati i oprati na uobičajenoj temperaturi za tu tkaninu. Kod mrlja od rajčice i kečapa također pomaže mješavina vode i glicerina u omjeru 1:1. Odjeću namočite i pustite da odstoji pa operite. Odlično rješenje je i deterdžent za pranje suđa. Nanesite ga direktno na mrlju, utrljajte i operite u perilici. 

Sladoled se čisti mineralnom vodom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odjeću zamrljanu sladoledom treba odmah natopiti mineralnom vodom ili običnom hladnom vodom i oprati u perilici.  

Glicerinom i deterdžentom za pranje suđa protiv mrlja od krema za sunčanje

Mješavina deterdženta za pranje suđa i glicerina uklanja mrlje od kreme za sunčanje. Treba je nanijeti na mrlju, lagano utrljati i potom oprati u perilici na temperaturi preporučenoj za tu vrstu tkanine.

Hladna voda čisti krv

Svježu krv na odjeći uklonit će hladna voda, no ako je mrlja već suha najbolje je odjeću namočiti u otopinu soda bikarbone i hladne vode. 

Masne mrlje i voda ne idu zajedno

U uklanjanju masnih mrlja treba izbjegavati vodu zato što će mrlja postati još tvrdokornija. Dovoljno je odjeću okrenuti naopačke i na mrlju nanijeti sredstvo za uklanjanje mrlja ili obični deterdžent za pranje suđa. 

Mrlje od dezodoransa

Žute mrlje od dezodoransa će ukloniti topla voda pomiješana s dvije tablete za čišćenje zubne proteze. Nakon 30 minuta namakanja odjeću treba isprati i oprati u perilici. Suhe tragove dezodoransa na odjeći uklanjanju vlažne maramice, ali i klupko najlonki. Sitna vlakna iz najlonki brišu mrlje i sakupljaju ostatke dezodoransa. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje