Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Do veće plaće bez straha, uz čvršći stav i ‘ja zaslužujem’

Do veće plaće bez straha, uz čvršći stav i ‘ja zaslužujem’

Strah i nesigurnost su svakodnevni ljudski osjećaji, ali vas oni ne bi trebali voditi. Usvajanjem ovih par jednostavnih trikova bi se mogli učinkovito riješiti svojih strahova i biti najbolja verzija sebe...

VIDEO

Koliko puta ste dobili napadaj tjeskobe prije važnog poslovnog sastanka ili prezentacije pred šefom? Ovakve su situacije normalne i malo tko može ostati potpuno smiren prije događaja koji vam mogu donijeti nova promaknuća ili povišenje plaće.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako do veće plaće?

Pokretanje videa...

00:40

Čak i kad ste potpuno pripremljeni i znate što trebate reći ili kako se ponašati da zadivite nadređene, dobro je imati na umu nekoliko trikova koji će pomoći držati tjeskobu pod kontrolom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

‘Odigrajte’ situaciju u glavi 

Vizualizirajte razgovor, zamislite se kako šefu predstavljate informacije o svojim rezultatima i sposobnostima. Napravite skicu prijedloga na papiru te je koristite kao skriptu dok iznosite svoj plan.

Govor tijela je vrlo važan

Probajte zamisliti nekoga tko vam je uzor u poslovnom svijetu i ‘staviti se u njegovu kožu’ dok se pripremate za sastanak. Pokušajte imitirati njen ili njegov govor tijela i to će vam pomoći prikupiti samopouzdanje.

Upoznajte tržište...

...prije nego što krenete prezentirati svoje stavove ili zahtjeve. Ako želite povišicu, dobro se raspitajte kod kolega iz drugih tvrtki koliko točno vrijedi vaš rad i uvijek svoje zahtjeve uskladite sa zahtjevima tržišta.

Razmislite o primjedbama...

...koje bi vaš šef mogao imati kad mu predložite da vas promakne ili vam povisi plaću. Pripremite se tako da imate smislen odgovor na svaku njegovu moguću primjedbu. Ako vam ipak ne uspije, raspitajte se što točno trebate učiniti da u sljedećih nekoliko mjeseci dosegnete svoj cilj.

Samokontrola

fotolia

Smirite emocije i kad ulazite na sastanak, nemojte iznositi subjektivne stavove. Nemojte izgovarati rečenicu ‘ja mislim’ nego usvojite ‘ja znam’.

Fokusirajte se na činjenice

Prisjetite se svega što se napravili za tu tvrtku te prezentirajte činjenice i rezultate staloženo. 

Zaboravite na ‘trebam’

Kad predstavljate svoje želje zaboravite na riječ 'trebam' i usvojite riječ ‘zaslužujem’ u svoj rječnik. Tako će vas nadređeni shvaćati ozbiljnije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru