Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Dobar plan i trikovi štede vrijeme kod kuhanja

Dobar plan i trikovi štede vrijeme kod kuhanja
1

Dok čekate da se nešto skuha, operite posuđe. Za brz ručak podgrijte umak te skuhajte krumpir ili tjesteninu i topli će ručak očas biti na stolu

VIDEO

Prema broju sati koje žene provedu u kuhinji, doista se može reći da je većini kuhinja drugo radno mjest. Čak i vikendom najveći dio vremena provedu u kuhinji, za štednjakom i sudoperom. Kuhanje obroka za ukućane svakodnevna je obveza, a nakon pripreme obroka slijedi još pranje gomile posuđa i pospremanje čitave kuhinje. Kako biste uštedjeli dragocjeno vrijeme, napravite dobar plan koji će vam omogućiti da sve poslove odradite kvalitetno, ali i brzo. Dobrom oganizacijom redovite kuhinjske poslove obavit ćete u znatno kraćem roku, što će vaše “radno vrijeme” u kuhinji skratiti za nekoliko sati na dan. Kao nagradu dobit ćete više trenutaka koje možete provesti s obitelji, djecom i prijateljima ili se jednostavno opustiti i uživati u zasluženom odmoru.

POPIS NAMIRNICA NA HLADNJAKU ČUVA ŽIVCE
Uključite obitelj u kuhanje, a djeca će se posebno radovati ako im dodijelite neku obvezu. Važne zabilješke i šoping listu namirnica pričvrstite na vrata hladnjaka. Redovito vodite računa koje namirnice imate u kuhinji. Čim primijetite da vam nešto nedostaje ili da se zalihe pojedinih namirnica bliže kraju, odmah to pribilježite na listu za kupnju, a članovima obitelji recite da učine to isto. Evidencija namirnica poštedjet će vas nervoze kad usred kuhanja shvatite da nema brašna, šećera ili soli.

ČARI SJECKANJA
Pripremate li obrok s ribanim sirom, sjeckanim lukom i sl., uvijek pripremite veću količinu od one koja je navedena u receptu. Ostatak naribanog sira ili nasjekanog luka spremite u hladnjak i iskoristite ih za drugi obrok.

GOTOVI SOKOVI
Odjednom napravite veće količine omiljenih osvježavajućih napitaka za vaše ukućane. Limunadu, ledeni čaj ulijte u velike boce ili vrčeve i stavite ih na stol kako bi se žedni ukućani mogli napiti a da im stalno nešto ne mućkate.

PLAN JELOVNIKA
Izradite jelovnik i obroke planirajte tjedan dana unaprijed. Ono što je ostalo od ručka, možete iskoristiti za večeru ili za sutrašnji ručak. Umak koji je ostao od pečenja može poslužiti kao temelj za sutrašnje jelo.

JELA ZA SUTRA
Ako unaprijed znate da sutra i prekosutra nećete imati vremena za kuhanje ručka, večer prije pripremite dva jela za iduća dva dana. Odaberite ona jela koja se mogu podgrijavati poput variva ili gulaša i spremite ih u hladnjak.

GASTRO-KUTAK
Sve knjige i bilježnice s receptima koje često koristite neka vam uvijek budu pri ruci. Ne spremajte ih na udaljene police. Kako ne biste gubili vrijeme na traženje, knjige s receptima organizirajte svoj minijaturni gastro-kutak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise