Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Dobar plan, rascjepkan posao i mali trikovi štede vam vrijeme

Dobar plan, rascjepkan posao i mali trikovi štede vam vrijeme
1

Kad ujutro odlazite od kuće, pobrinite se da vam je u glavi raspored svih dnevnih obveza, od sastanaka pa do večernjeg izlaska, a u to uračunajte i poteškoće

VIDEO

Kroničan nedostatak vremena okidač je za stres, napetost, svađe i izgaranje na poslu, ali i kod kuće. U pravilu uvijek iste navike usporavaju i kradu dragocjene trenutke. Stoga, što god radite, razmislite što vas usporava. Ako ste uvijek u potrazi za olovkom koja nestane kad nešto morate zapisati, zakvačite po jednu na svaki rokovnik i džepni notes te pretinac u torbi. 

Sitnice držite u prozirnim kutijicama i lakše ćete pronaći onu koja vam treba. Upotrebljavajte slušalicu bluetooth. To će vam omogućiti da se krećete dok razgovarate mobitelom. Ruke će vam biti slobodne pa možete obavljati još neki posao. Kad vas pritisnu rokovi, ne dajte da vas u poslu prekidaju pozivi i e-mailovi, nego odredite kad ćete na njih odgovoriti. U razgovoru s kolegama budite jasni i temeljito objasnite svoje vizije. To će vam uštedjeti minute i živce koje trošite na dodatna objašnjavanja. 

Uvijek spremni na slanje pošte

Napravite zalihu poštanskih maraka, kuverti i adresiranih etiketa. Tako ćete uštedjeti vrijeme koje inače trošite na slanje pošte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Važni brojevi u žarkim bojama

Važne telefonske brojeve tvrtki u imeniku istaknite markerom. Tako ćete ih brže pronaći kada vam drugi put zatrebaju.

Pregledno složite posjetnice

Posjetnice uložite u rokovnik s prozirnim plastičnim džepićima. Tako će poslovni kontakti biti pregledniji i brže ćete pronaći onu koju tražite.

Od jutra mislite na raspored obveza

Kad ujutro odlazite od kuće, pobrinite se da vam je u glavi raspored svih dnevnih obveza, od sastanaka pa do večernjeg izlaska.

I teškoće su dio poslovnog plana

Razrađujete li poslovni plan, uzmite u obzir moguće teškoće i tehničke probleme te predvidite vrijeme za njih i traženje rješenja.

Sve što vam treba, neka je pri ruci

Opskrbite se škarama i spajalicama te ih rasporedite na više mjesta. Tako će vam uvijek biti pri ruci kad budete trebali otvoriti paket ili nešto spremiti.

Rascjepkan posao štedi vrijeme

Kad radite na projektu, rastavite ga na segmente koji ne traju dulje od 30 minuta. To će vam omogućiti da rješavate aktualna pitanja te se bez velika gubitka vremena vratite poslu.

Kupujte online, ne stojte u redu

Avionske karte i ulaznice kupujte online umjesto da trošite vrijeme na stajanje u redu. Iskoristite prednosti internetskog bankarstva, koje štedi vrijeme.

Na internetu umjesto u knjižari

Stručnu literaturu naručite na internetu. To će vam uštedjeti dragocjene sate koje potrošite na obilaženje knjižara i knjižnica.

Podijelite posao s kolegama

Kako biste brže obavili posao, uključite u rad kolege i suradnike. Podijelite zadatke prema ključu iskustva na sličnim projektima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam