Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Dobila sam srce vojnika, a čini mi se - i neke njegove navike...'

Zahvat je prošao u najboljem redu i Sheron se polako oporavljala. Kako joj se snaga vraćala, počela je primjećivati čudne promjene u svojoj osobnosti. Pojavila se silna žudnja za pivom...

Sheron Williamson (50) iz mjesta Solihull u Velikoj Britaniji bila je vrlo blizu smrti. Srce joj je prestalo kucati. Liječnici su rekli da neće živjeti dulje od 12 dana ne dobije li novo srce. Četiri dana kasnije javili su joj da imaju organ za nju - navodno od vojnika koji je preminuo od ozljeda nakon ranjavanja u Iraku, a završio je u istoj bolnici u kojoj je i ona ležala.

14 ISKUSTAVA Vrlo rana sjećanja: 'Bio sam u majčinoj utrobi, plutao sam...'

Zahvat je prošao u najboljem redu i Sheron se polako oporavljala. Kako joj se snaga vraćala, počela je primjećivati čudne promjene u svojoj osobnosti. Pojavila se silna žudnja za pivom i osjetila je konstantan vonj vlažnih vunenih čarapa u nosu. Sharon vjeruje da je to povezano s navikama muškarca kojemu je srce pripadalo.

- Sve što sam govorila kada sam se probudila nakon operacije bilo je da želim pivo. Očajnički sam ga željela. Napokon mi je član moje obitelji uspio donijeti konzervu piva na odjel bolnice i odmah sam je popila - prisjetila se i dodala da je miris čarapa osjećala narednih godinu dana.

Objavljuje Sheron WilliamsonNedjelja, 10. svibnja 2015.

Da nešto s njezinim srcem nije u redu primijetila je nakon trčanja.

- Tog dana sam trčala oko 16 kilometara i baš se vratila do svojeg automobila kada sam se počela osjećati loše. Noge su mi se tresle, počela sam povraćati. Otišla sam u bolnicu. U zadnje vrijeme sam bila u bolnici šest puta, ali uvjeravali su me da sam zdrava i u dobroj formi, i da ništa ne brinem - ispričala je, a prenosi Daily Mail.

Ali, jedno jutro, nakon što je opet završila u bolnici, liječnici su rekli da joj je srce u toliko lošem stanju da prognoziraju kako neće dugo živjeti ne dobije li novo. Dijagnosticirali su joj gigantski miokarditis, poremećaj koji uzrokuje upalu srčanog mišića.

POVIJESNI DOGAĐAJ Zagrebački liječnici 1988. prvi put presadili srce u Hrvatskoj

Dali su joj lijekove i dva puta je operirali ne bi li vratili ritam srca u normalu. Ali, izgubila je puno krvi i srce joj je stalo. Izgubila je svijest. Jetra su joj počela otkazivati. Transplantacija je bila jako hitna. Srećom, 19. ožujka 2011. godine javili su joj da se pojavilo srce za nju.

Sheron kaže kako sumnja da nosi srce vojnika jer su se takve glasine širile bolnicom dok je ležala tamo.

Naime, pojedinosti o tome čiji su donirani organi ne mogu se otkriti zbog strogih smjernica britanskog društva za transplantacije (British Transplant Society). Pacijent samo može saznati dob davatelja organa, spol, kako je umro i da li postoji rizik od infekcije ili maligne bolesti.

ISKUSTVA ŽENA DILJEM SVIJETA Prosidbe iz pakla: 'Nudio mi je nove grudi umjesto prstena...'

- Nisu mi rekli puno o njemu, osim da je bio star 38 godina i imao dvoje djece. Izašla sam sa svojom pričom u javnost kako bih potaknula ljude na doniranje organa. Da nije bilo srca tog čovjeka, ja ne bih imala priliku gledati kako moja kći odrasta i kreće na fakultet - rekla je.

Komentari (35)
  • Tetki moje frendice presadili su bubreg.Par dana nakon operacije viđala je velikog crnog psa kraj kreveta.To je rekla med.sestri.Ona joj kaze da nema tu nikakvog psa...vidjela ga je vise puta i nakon nekog vremena to se izgubilo.Međutim i dalje je ostala velika zelja za pizzom i pivom...inace to nije ni jela ni pila.To ju je drzalo nekih godinu dana i onda nestalo.

    18. 10. 2018,   22:03
  • -"i osjetila je konstantan vonj vlažnih vunenih čarapa u nosu" -"prisjetila se i dodala da je miris čarapa osjećala narednih godinu dana."

    18. 10. 2018,   21:19
  • može vojnik donirati i drugi organ ..radi navike

    18. 10. 2018,   22:40