Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Dom za starije s 5 zvjezdica sa posebnim sobama za opuštanje

Materijal i okolina aktivirat će, potaknuti i probuditi interes, a prigušena svjetla, akvariji i mirna glazba stvarat će opuštajuću atmosferu, naglašavaju u Domu za starije Perić

VIDEO

Bolje djelovanje imunološkog sustava, manje depresije i tjeskobe te više opuštanja vodeće su prednosti ovog inovativnog koncepta terapije. Starim, nemoćnim i bolesnim građanima, ovim pothvatom u našoj zemlji sada je dostupna jedna potpuna nova dimenzija skrbi te uvelike ugodniji život, kažu u Domu za starije Perić iz Zaprešića najavljujući otvaranje najmodernije Snoezelen sobe u Hrvatskoj početkom rujna kada će i dom otvoriti svoja vrata, a naglašavaju da je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta.

Snoezelen je, objasnili su, složenica dviju nizozemskih riječi – snuffelen (udobno se smjestiti) i doezelen (drijemati), a ove sobe posebno su dizajnirane kako bi se stimulirala različita osjetila.

- Korisnik sam odlučuje kako će i na koji način koristiti sobu. Fokus terapije usmjeren je isključivo na korisnika sobe i njegovo zadovoljstvo, a zbog stimulativnog učinka koristi ju se i kao terapija za demenciju te druge neurološke i razvojne poremećaje - pojasnili su i naglasili da, osim štićenika doma, ove sobe će moći koristiti i ostali građani.

- Terapijski učinak sobe naročito će koristiti i osobama koje pate od demencije ili Alzheimerove bolesti. Materijal i okolina aktivirat će, potaknuti i probuditi interes, a prigušena svjetla, akvariji i mirna glazba stvarat će opuštajuću atmosferu. Sa korisnicima rade pratitelji koji će omogućiti iskorištavanje snoezelen sobe na najbolji mogući način - objašnjavaju.

Kažu kako imaju individualan rehabilitacijski pristup te stručan medicinski tim od 20-ak djelatnika kako bi korisnicima doma osigurali  opušten, siguran i miran smještaj.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA:

12
| Foto: Dom za starije Perić

- Posebni nutricionistički jelovnici mijenjat će se na tjednoj bazi, a osoblje obučeno za pružanje psihosocijalne pomoći jamči zbrinutog korisnika te zadovoljne članove njegove obitelji. Zapadni standard usluge, stručna medicinska skrb, individualni pristup te ugodno životno okruženje pokazuju zašto ovaj dom za starije uz svoj naziv ima pet zvjezdica - rekli su ponosno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku