Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Domaća sol za kupke: Recept protiv stresa, tjeskobe i bolova

Domaća sol za kupke: Recept protiv stresa, tjeskobe i bolova
4

Za pripremu soli za kupku potrebna je gorka sol koju može zamijeniti morska ili himalajska. Sol se bira ovisno o tegobama, lavanda umiruje, a bademi hrane kožu

VIDEO

Odabir soli za kupke ovisi o raspoloženju i tegobama koje vas more. Ako ste pod stresom najbolje će vam pomoći pepermint i naranča. Ublažit će napetost i glavobolju, opustiti mišiće i popraviti raspoloženje. Također, blagotvorno će djelovati i na suhu kožu, piše All Women Stalk

Sol od naranče i peperminta

Pomiješajte 1,5 šalicu gorke ili epsomske soli s 4-5 kapi eteričnog ulja peperminta i 4-5 kapi eteričnog ulja naranče. Mješavinu stavite u staklenku i ostavite na hladnom mjestu 24 sata. Nakon toga je možete koristiti. U toplu kupku dovoljno je staviti pola šalice mješavine. 

Gorku sol može zamijeniti himalajska, morska ili ona iz Mrtvog mora. Sve se vrste soli mogu kupiti u trgovinama s ekoproizvodima. 

Ružmarin

Baš kao mješavina soli s narančom i pepermintom, i ružmarin pomaže kod ublažavanja stresa. On povećava koncentraciju i energiju stoga se preporučuje prije i poslije napornog dana. 

Sol od ružmarina

U staklenku stavite 2 šalice gorke soli, 2 žlice sode bikarbone i 4 kapi eteričnog ulja ružmarina. Po želji možete dodati nekoliko kapi zelene boje za kolače. Ostavite preko noći. 

Ruže i mlijeko za umirivanje kože

Mlijeko u prahu i eterično ulje ruže idealan su spoj za piling jer odlično uklanjaju mrtve stanice kože, omekšavaju i umiruju kožu. 

Sol od ruže i mlijeka

Pomiješajte pola šalice gorke soli i pola šalice mlijeka u prahu. Dodajte 2-3 kapi boje za kolače dok mješavina ne poprimi ružičastu nijansu. Nakon toga dodajte 0,5 šalice ružinih latica i 5-8 kapi eteričnog ulja od ruže. Sve dobro izmiješajte i ostavite da se poveže preko noći. 

Lavanda - protiv stresa i bolova u mišićima

Ovo je eterično ulje jedan od najčešćih sastojaka soli za kupke. Briše posljedice stresa i smanjuje bolove u mišićima. 

Sol od lavande

U 1,5 šalicu gorke soli dodajte žlicu sušene lavande, pet kapi eteričnog ulja lavande i dobro promiješajte. Pohranite u staklenku i ostavite preko noći. 

Detoks-kupka od đumbira

U posudu stavite 2 šalice gorke soli, 0,5 šalice soda bikarbone, žlicu mljevenog đumbira i 15 kapi eteričnog ulja kamilice. Sve dobro promiješajte i stavite u staklenku. 

Detoks kupka zahtijeva pripremu, pa se nekoliko sati prije kupanja preporučuje izbjegavati hranu. Prije kupke se preporučuje popiti dvije čaše vode. Kupka treba biti vruća i najbolje je u njoj ostati oko 20 minuta. To će potaknuti izlučivanje toksina iz tijela i blagotvorno djelovati na organizam. 

Vanilija i ylang ylang

Ova eterična ulja imaju umirujući efekt jer relaksiraju i otklanjaju stres, a odličan su izbor za ljude sklone tjeskobi. 

Sol od vanilije i ylang ylanga

Pomiješajte 1,5 šalicu gorke soli s 4-5 kapi eteričnog ulja vanilije i dodajte isto toliko kapi eteričnog ulja ylang ylanga. Po želji možete dodati polovicu mahune vanilije u mješavinu kako bi pojačali miris i djelovanje soli. 

Med i bademi djeluju antibakterijski

Ovi su sastojci nezaobilazan dio preparata za njegu kože jer je vlaže, smiruju upale i djeluju antibakterijski.

Sol od badema

Pomiješajte 5 šalica gorke soli pa dodajte 10 kapi eteričnog ulja badema. Stavite u staklenku i ostavite preko noći. Prije korištenja u posebnoj posudi pomiješajte jednu žlicu meda i pola šalice soli te nakon toga dodajte kupki.

Po želji možete miješati i različite vrste soli, ali u podjednakim omjerima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'