Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Domaće i prirodno: Cimet za pore, a maslinovo ulje za kosu

Domaće i prirodno: Cimet za pore, a maslinovo ulje za kosu
1

Smeđi šećer čisti lice od mrtvih stanica kože, bjelanjak učvršćuje kožu, maslinovo ulje je odlično za čišćenje šminke, a avokado spašava kosu i ispucale vrhove

VIDEO

Beauty tretmani iz kućne radinosti osim što štede novac, odlični su za kožu zato što su na prirodnoj bazi, objasnila je kuharica Candice Kuma, autorica knjige "Kuhanjem do seksi izgleda". 

Tako vaš standardni regenerator za kosu može zamijeniti maslinovo ulje. Na svježe opranu i osušenu kosu umasirajte žličicu maslinovog ulja i potom je omotajte toplim i vlažnim ručnikom. Pustite da se ulje upije i nakon 20 minuta isperite toplom vodom.

Osim što kosu vraća u život, maslinovo ulje je odlično i u čišćenju makeupa. Na jastučić vate stavite nekoliko kapi ulja i lagano očistite šminku. Ulje će tako nahraniti kožu pa ga nije potrebno ispirati. 

Piling od smeđeg šećera za zdravi sjaj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Piling od smeđeg šećera pomaže u odstranjivanju mrtvih stanica kože i daje koži zdravi sjaj. 

U posudu stavite pola šalice smeđeg šećera, dvije žličice maslinovog ulja, pola žličice cimeta i pola žličice muškatnog oraščića. Pomiješajte i kružnim pokretima utrljajte na kožu i potom isperite. Cimet potiče cirkulaciju i sprečava nastanak prištića, a muškatni oraščić djeluje protuupalno. 

Maska od manga i smeđeg šećera

U posudu stavite 1/4 šalice izgnječenog manga ili agave, dodajte 1/4 šalice smeđeg šećera, žličicu kokosovog mlijeka i pola žličice maslinovog ulja. Utrljate na kožu i pustite da djeluje tri minute te potom isperite. 

U receptima možete smeđi šećer zamijeniti i s običnim bijelim koji je nježniji za kožu, a ima i antibakterijska svojstva pa neće izazvati prištiće, objasnila je Kuma. 

Maska za tijelo do smeđeg šećera i maslinovog ulja      

Smeđi šećer može vam poslužiti i kao odličan piling za tijelo. U posudu stavite šalicu i pol smeđeg šećera, pola šalice maslinovog ulja i dodajte 1/4 žličice ekstrakta vanilije. Sastojke pomiješajte i lagano umasirajte na kožu. Šećer će odstraniti mrtve stanice, maslinovo ulje će nahraniti kožu, a vanilija će joj podariti zavodljivi miris.

Avokado spašava ispucale vrhove

Avokado baš kao i maslinovo ulje pomaže u regeneraciji kose. Rješenje za ispucale vrhove je upravo maska koju možete pripremiti i kod kuće. U posudu stavite žumanjak, žličicu maslinovog ulja i žličicu meda. Masku najprije nanesite na vrhove, a potom na korijen kose i pustite da djeluje 20 minuta. Nakon toga isperite šamponom i vodom. 

Maska od avokada i meda za suhu kožu

Osim što regenerira kosu, avokado je odlična za suhu kožu. Masku možete pripremiti i kod kuće, a u posudu dodajte dvije žličice izgnječenog avokada, dvije žličice meda i žumanjak. Dobivenu smjesu nanesite na kožu i pustite da djeluje 10 minuta. Nakon toga isperite, piše Avocado.

Cimet djeluje antibakterijski

Cimet djeluje antibakterijski i antigljivično, a pomaže i kod začepljenih pora. No s cimetom treba oprezno jer kod nekih ljudi može izazvati iritaciju kože, pa prije nanošenja na lice, isprobajte ga na ruci. 

Maska od cimeta i đumbira

U posudu stavite 1/4 šalice bijelog šećera, žličicu maslinovog ulja, žličicu cimeta i žličicu đumbira. Dobivenu smjesu utrljajte na kožu lica i pustite da djeluje nekoliko minuta, a potom isperite mlakom vodom. 

Maska od cimeta i muškatnog oraščića

Mješavina meda i cimeta djeluje antibakterijski i čisti kožu te sprječava pojavu prištića i kani. U posudu stavite žličicu cimeta i žličicu meda te umasirajte na kožu. Ostavite da se maska stvrdne oko 10 minuta i potom isperite, piše Natural Homme Remedies. 

Bjelanjak za čvršću kožu

Jaja su odlična za ten, osobito bjelanjci koji učvršćuju kožu. Kožu lica možete obnoviti i jednostavnom maskom od bjelanjka i pola žličice meda. Nanesite na lice, ostavite da djeluje 15 minuta i isperite. 

Maska od bjelanjka i limuna protiv bora

Želite li instantni facelift napravite masku od jednog bjelanjka i pola žličice svježe iscijeđenog limuna. Nanesite na kožu, osobito na bore i pustite da djeluje 10 minuta. Nakon toga nanesite još jedan sloj i ostavite 15 minuta. Poslije toga isperite mlakom vodom. 

Zob smiruje kožu

Zob umiruje osjetljivu kožu, a hidratizira masnu kožu. Od zobi možete pripremiti maske za lice za svaki tip kože. 

U posudu stavite dvije žličice zobi, žličicu jogurta i pola žličice meda. Pomiješajte i nanesite na lice te ostavite da djeluje oko dvije minute. Nakon toga isperite mlakom vodom. 

Maska od zobi i banane

Pomiješajte 1/4 banane s dvije žličice zobi, žličicom sojinog ili bademovog ulja i prstohvatom muškatnog oraščića ili cimeta. Nanesite na lice i nakon 10 minuta isperite. 

Maska od zobi i jaja

U posudu stavite jedno jaje, pola šalice zobi i dvije žličice maslinovog ulja. Zob prije sameljite i potom pomiješajte sa sastojcima. Nanesite na lice i vrat i pustite da djeluje 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite i kožu namažite hidratantnom kremom, piše Natural Homme Remedies for Life. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi