Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Domišljati trikovi: Riba se više nikada neće lijepiti za roštilj

Komentari (30)
  • roštilj namazati rabljenim motornim uljem.

    25. 5. 2019,   11:53
  • Glupost Riba za gradele mora biti suha a gradele dobro zagrijane Nakon okretanja ribu pouljiti običnim uljem koje iscuri Nakon serviranja ide maslinovo ulje

    25. 5. 2019,   11:49
    • Ja vruće gradele namažem običnim uljem. Isto ulje nakon okretanja nanosim ružmarinovom grančicom. Gotovu ribu stavljam u oval u koji odmah nalijem dosta maslinovog ulja i poklopim. Vruća riba daje izvrsnu aromu maslinovu ulju i obratno. Na svaku izvađenu ribu izlijevam ulje iz ovala, jer je neusporedivo ukusnije od svježeg ulja iz boce. Uz pečenu ribu, meni osobno najviše paše miješana salata lešo krumpir na fete i rajčica. Dodatno pouljeno uljem iz ovala.

      26. 5. 2019,   18:58
  • Namazati roštilj sa špekom( trik starih ribara )je ipak moj izbor.

    25. 5. 2019,   11:49
    • Opet svinja pomaže ribi.. 😉😋 pozdrav iz Slavonije 😉

      25. 5. 2019,   12:18
    • tako i mi radimo jer je danas imamo za rucak lp momci pozz iz Dalmacije ugodan dan🙋

      25. 5. 2019,   12:34
    • Ja namažem roštilj slaninom (hehe nemam špeka) a ribu povaljam u kukuruzno brašno. Koža bute tako lijepo hrskava a o ljepljenju ni traga ni glasa. Majoneza?? brrrrrr

      25. 5. 2019,   12:58
    • Upitnik30... a kad se riba hrskavo ispeče uz svinjsku pomoć 😉, onda je degustirati uz čašu( dvije?) hladnog bijelog vina. Za posebne prilike počastimo se upravo jednim slavonskim vinom( Krauthaker Chardonnay).Dalmatinka...dobar tek. I još jedan dalmatinski pozdrav

      25. 5. 2019,   13:18
    • Lexicon, kao veliki gurman volim sve kombinacije koje daju jelu dobar okus! Btw, i ja štujem njihova vina.. preferiram bijela, a od svježih desertnih mi je njihova MaDaMe vrh.. ukratko, dobar odabir.. 😉

      25. 5. 2019,   13:28
    • Baš sam danas profitirala, Madame je već na spisku vina koje moramo probati👍. I suprug i ja smo veliki gurmani, ali ljubitelji crvenog vina, Krauthakerov Chardonnay i bijela Stina su zapravo jedina bijela vina koja s vremena na vrijeme konzumiramo. Od slatkih je naše omiljeno vino Benvenuti Muškat San Salvatore( okolica Motovuna), baš me zanima hoće li ga Madame gurnuti s trona😉LP

      25. 5. 2019,   14:08
    • Meni je MaDaMe dosta svježije vino od svih ostalih desertnih koje sam pila.. I ja sam profitirala s tvojom preporukom, moram probati taj muškat obavezno.. 😉

      25. 5. 2019,   14:53
  • Koja glupost. Riba se nikada neće zalijepiti za roštilj ako je roštilj dovoljno vruć i ako ne okrećete ribu svakih pola minute. Jednostavno je, posušite ribu, posolite, u trbuh možete ubaciti malo limuna ako ste za to. Ribu stavite na roštilj, pecite dok ne bude otprilike 70% gotova samo na jednoj strani, onda ju okrenete na drugu i pečete dok iznutra ne vidite da je totalno bijela.

    25. 5. 2019,   12:30
  • Meni se riba ne lijepi na roštilj zato što roštiljam ćevape,kobase i svinjsko carsko meso.

    25. 5. 2019,   12:27
  • Namazati roštilj slaninom a sebe vinom i možete krenuti.

    25. 5. 2019,   12:42
  • Za ispeci ribu na gradele postoje jednostavna pravila a to su dobar zar, vruce i ciste gradele i riba mora biti suha i NIKAKO soliti prije pecenja izvana jer sol takodjer sadrzi vodu pa se riba moze zalijepiti ako si amater.. posoliti je za vrijeme ili nakon pecenja i nema sanse da se riba zalipi... nauljene ili suhe gradele nisu bitne makar kad su zauljene manja je vjerovatnost da se zalijepi... limuni i majoneze su obicna glupost

    25. 5. 2019,   13:50
  • WD 40

    25. 5. 2019,   14:23
  • Ribu je dosta 1 put okrenut eventualno još jedan put ako vidiš da prva strana još nije gotova ako je precesto i prerano okrenes raspast će se svejedno

    25. 5. 2019,   12:23
  • Dali riba mora biti okrenuta oprema suncu ili ne (kada se peče)...

    25. 5. 2019,   13:02