Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Donosimo 10 trikova: Ovako je najlakše guliti, rezati i sjeckati

SUPER SAVJETI Suze prilikom rezanja luka izaziva korijen pa ga treba ukloniti tek na kraju. Avokado možete oguliti i sa žličicom, a peteljku jagode uklonite plastičnom slamkom

Za guljenje, sjeckanje i rezanje ne morate biti vrhunski kulinarski stručnjak. Svatko ima svoj način ili tehniku, a mi donosimo deset trikova uz koje možete izrezati ili isjeckati povrće i voće na najbrži način.

1. Cherry rajčica

Za ovaj trik potrebna su dva tanjura, nož i naravno, cherry rajčice. Stavite rajčice na tanjur, poklopite ih drugim tanjurom i izrežite ih više sa samo jednim potezom.

BOGATSTVO VLAKNIMA Voće i povrće koje će vas dugo držati sitima: Mrkva, banane...

2. Patlidžan

U videu se prikazuje nekoliko načina rezanja patlidžana - vodoravno i okomito te kako je najlakše narezati patlidžan na kockice.

3. Luk

Gordon Ramsey tvrdi kako tijekom rezanja luka suze izaziva korijen. Zato savjetuje da ga uklonite tek na kraju jer će pečenje očiju biti kraće. Osim toga, pokazao je kako je najbrže nasjeckati luk u nekoliko poteza.

4. Avokado

Najlakši način za rezanje i guljenje avokada je da ga prvo narežete na polovice pa na četvrtine te nakon toga ogulite kožu. Osim toga, otkrijte i kako se avokado može oguliti sa žlicom.

5. Paprika

Vjerojatno ste se više puta 'borili' s rezanjem paprike dok niste otkrili koji je vaš najjednostavniji način. Donosimo vam i trik kako narezati papriku prilikom kojeg se nećete previše pomučiti.

JEDITE IH VIŠE Voće i povrće dobro utječu na raspoloženje, kao novi posao

6. Jagode

Narezati jagodu nikad nije bilo lakše. Peteljku uklonite slamkom pa je stavite u rezač za kuhana jaja.

7. Kupus

Narežite ga na polovice pa na četvrtine. Nakon toga možete ga podijeliti na još nekoliko dijelova kako bi sjeckanje bilo jednostavnije.

8. Limun

Evo kako najjednostavnije narezati limun na ploške. Odrežite vrške limuna pa ga prepolovite i nakon toga je lako narezati ploške.

9. Salata

Uklonite korijen salate pa uklonite nekoliko listova. Nakon toga, narežite je po pola pa na četvrtine. Uzmite jednu četvrtinu, pritisnite rukom i sjeckajte. 

10. Krumpir

U videu pogledajte nekoliko načina za rezanje krumpira. Samo odaberite želite li ih rezati na ploške, trakice, kockice ili nešto drugo.

NEVJERNI SU I ZLI: Ovi horoskopski znakovi su najgori partneri u vezama

Komentari (1)