Obavijesti

Lifestyle

Komentari 49

Donosimo vam 10 stylinga za maturalnu večer do 1000 kuna

Donosimo vam 10 stylinga za maturalnu večer do 1000 kuna
11

Obišli smo frizerske salone, istražili trgovine i ispitali vizažistice pa otkrili da djevojke na maturalnoj večeri mogu blistati u haljinama od 300 kuna, a frizura se složi i za 100 kuna

VIDEO

Uzmi dvije-tri haljine i brzo u garderobu. Sad će gužva pa ćemo se opet načekati dok ne dođemo na red. Tako je tekao razgovor majke i kćeri koje su već tjednima u potrazi za “onom pravom” maturalnom haljinom.

Imale su samo dva kriterija - da odgovara njihovu budžetu i da se sviđa maturantici. Teško je pronaći kreaciju koja ti stoji kao da je šivana po mjeri a da ti ne izbije zadnji novčić iz džepa.

- Nema! Ispod 1000 kuna nema šanse da ćeš naći lijepu haljinu. Misle da im je kvaliteta materijala u rangu s Guccijem i Versaceom, a podmeću nam svašta - komentirala je gospođa prebirući haljine na vješalicama.

Ovo su imena dobitnika haljina i odijela za maturalnu večeru!
Ovo su imena dobitnika haljina i odijela za maturalnu večeru!


To nas je zaintrigiralo, pa smo se u potragu bacili i mi, a cilj nam je bio ne samo pronaći haljinu do 1000 kuna nego da cijeli styling, uključujući šminku, frizuru i štikle, ne premašuje taj iznos.

Sve cijene odnose se na zagrebačke trgovine, frizeraje i vizažiste, ali je pretpostavka da su u većini drugih gradova i nešto niže. Istina, ni tu si svotu mnogi u ovoj zemlji, na žalost, neće moći priuštiti, ali se - za maturalni ples koji je jednom u životu - ona ipak ne čini previsokom jer je prosječna plaća 6369 kuna.

Prva postaja bili su nam high street dućani. U Mangu nismo pronašli haljine koje su “svečanije” jer je već došla kolekcija za ljeto. Nešto više uspjeha imali smo u Zari, Mohitu i Reservedu. Kratka šljokičasta srebrna haljina, midi haljina boje vina i duga svijetloružičasta koštaju manje od 400 kuna svaka. To su, kažu prodavačice, kupcima najdraži modeli.

- Najčešće nam biraju haljine neutralnih i zemljanih tonova ili sa šljokicama - pojašnjavaju voditeljice prodaje. Svidjela nam se i jedna s internetske stranice Asos. Dugu crnu haljinu A-kroja s prorezom na grudima platile smo 300 kn, a veličinom je savršeno odgovarala. U butiku Giovanni izabrale smo pet haljina različitih boja, dužina, krojeva i uzoraka, ali i kombinezon, za koji kažu da je must have komad sezone. 

Da smo mi žene komplicirana bića, uvjerile smo se tek kad smo počele dogovarati šminku i frizuru.
- Ako je haljina raskošna, frizura mora biti jednostavnija, a šminkom se trebaju istaknuti ili oči ili usta - govore nam iz salona. Na sve te “detalje” smo potpuno zaboravile. Nije ni čudo što je maturanticama taj dan toliko stresan. Osim toga, moramo paziti i da svaka ima drukčiju frizuru.

U salonu Style u Sesvetama paket šminke i frizure za maturantice stoji 300 kuna. Za frizuru u salonu “In” traže 100 kuna, 50 kuna više u salonu “Meggy”, a u kozmetičkom salonu “Manuela Šapro” šminka s umjetnim trepavicama iznosi 250 kuna. U salonu “Do šminke i frizure za pol vure” možete doista biti gotovi sa šminkom i frizurom za pola sata, a daju i 20% popusta, pa sve zajedno platite 320-400 kuna, ovisno o dužini kose i o tome stavljate li umjetne trepavice.

Voljele bismo reći da je fotografiranje prošlo bezbolno, ali nije. Šest žena na istome mjestu mora se slikati, a neke će haljinu odjenuti dvaput kako bi imale svih deset lookova do 1000 kuna.

Jednu žulja grudnjak, druga se ne može naviknuti na visoke potpetice jer je cijelu zima bila “u ravnom”, treća gunđa jer je pritišće haljina... Na jedan dan smo ponovno bile maturantice i osjećale smo se odlično. Tim više što smo dokazale da je moguće naći haljine koje će izazvati “wow-efekt”, a da ne opelješimo roditelje.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje