Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dosadne muhe je najlakše uloviti rano ujutro ili noću

None Foto: Fotolia

Dok su mravi bezopasni, muhe prenose opasne bolesti, a kako bi ih se riješilo, trebaju refleksi, lukavost i prirodna sredstva koja će ih otjerati

Tijekom intervjua za postaju CNBC Barack Obama pokazao je naciji jedan od načina na koji se može riješiti muha koje iritantno zuje i zagađuju hranu. Nakon što joj je rekao da bježi, na što muha nije pokazala poslušnost, američki predsjednik je uzeo stvar u svoje ruke, pričekao da se muha opusti i raspalio je svom snagom. Za tako nešto potrebni su prilično brzi refleksi i malo sreće pa u većini slučajeva mlataranje izaziva frustraciju.
- Muhu treba zviznuti dok je rano, najbolje u jutarnjim satima - savjetuje Max Barclay, stručnjak u Nacionalnom povijesnom muzeju. Muhe su hladnokrvne životinje pa njihove reakcije uvelike ovise o temperaturi zraka, pa su ujutro sporije nego danju dok zuje po kući. Michael Dickinson kaže da ju je bolje gađati malo iznad nego po sredini jer zbog prirodne reakcije na opasnost reagiraju tako da odskaču ili kreću uvis.

>>S iznimkom svijetložutih faraonki, koje mogu prenositi klice bolesti, mravi su s medicinskog aspekta bezopasni jer ne prenose nikakve bolesti - osim dizanja živaca. 
>>Roleta za zaštitu od insekata pomaže protiv muha. Sastavljena je od kasete s roletom i vodilice. Može se namjestiti na okvir vrata ili prozora.
>>Muhe izbjegavaju metvicu, pa se savjetuje staviti nekoliko grančica u kuhinji. Poslužit će i zamke za muhe u obliku cvijeta za dugotrajno djelovanje.
>>najteže ih je ubiti kineskim štapićima Muhe se povode prema pritisku zraka pa je najprecizniji način uništavanja zrcalno položiti dlanove s lijeve i desne strane muhe i zatim udariti prst do dva iznad njene glave. Jednim od najtežih načina ubijanja poslužio se Karate Kid, koji ju je u letu zgnječio kineskim štapićima - prema priči, tko to uspije sposoban je učiniti sve.
ne vole kredu, sol i limun
>>Imate li mrave u kući, otkrijte od kuda izlaze i na to mjesto stavite malo deterdženta, kapljice limuna ili pak obilno pospite solju. Mrave će otjerati i debeli sloj najobičnije školske krede.
Komentari (1)
  • mogli ste u nedjelju objavit obljetnicu one utakmice a li razumijem vas bolje da niste

    26. 6. 2009,   19:52