Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Dove se ispričao zbog reklame koja je uvrijedila mnoge žene

Dove se ispričao zbog reklame koja je uvrijedila mnoge žene

Prikazana je tamnoputa žena koja skida smeđu majicu, a ispod skinute majice je žena svijetle puti. Optužili su ih da se vode reklamama iz doba bjelačke nadmoći

VIDEO

Zapravo se radi o GIF-u kojeg je tvrtka Dove u petak objavila na svojoj Facebook stranici. Već u subotu su ga uklonili shvativši da je ta reklama potpuno promašila cilj uvrijedivši mnoge žene, posebno one tamnije boje kože.

U GIF-u je prikazana tamnoputa žena koja počinje skidati smeđu majicu, a kad se skine izgleda kao da je skinula kožu ispod koje je žena svijetle puti. 

Pokajali su se zbog te reklame.

- To nije predstavljalo raznolikost stvarne ljepote, nešto na čemu Dove strastveno temelji svoja načela. To se nije trebalo dogoditi. Duboko i iskreno se ispričavamo zbog onoga što je to prouzročilo. Ne odobravamo nikakve aktivnosti ili prikaze koji vrijeđaju publiku - stoji u priopćenju koje su pustili u javnost u nedjelju.

Na sporni Doveov GIF javnost je upozorila Naomi Blake (29), poduzetnica u industriji ljepote koja vodi popularan Instagram profil. Kaže da im je na Facebooku napisala kako je zabrinuta zbog te reklame, no dobila je, tvrdi, stereotipni "copy paste" odgovor.

Nakon toga je napravila screenshot reklame (sačuvala je prizor s ekrana računala), a ta fotografija se ubrzo proširila društvenim mrežama.

- Kako možete vidjeti tu reklamu gela za tuširanje i ne shvatiti? Potresla je i mene i mnoge druge. Što poručujete mladoj tamnoputoj ženi koja to gleda? - zapitala se Naomi.

Ovo nije prvi put da je njihova reklama uzdrmala javnost koja ih je potom optužila za rasizam. Prije šest godina napravili su jednu koja je prikazivala tri žene u različitim tonovima kože - od najtamnije do najsvjetlije. Iznad su napisali "prije i poslije", otkriva money.cnn.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku