Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drago Plečko: Prehrana sigurno briše akne s lica

None Foto: Željko Lukunić

Smanjenje ugljikohidrata iz brašna, pahuljica, kruha, kukuruza, tjestenine ili krumpira smanjit će i i razinu inzulina koji je glavni krivac za akne

Američki liječnik dr. Mercola nedavno je objavio savjete za, kako kaže, pouzdani način uklanjanja akni. Riječ je o smanjenju unosa ugljikohidrata iz namirnica kao što su sve vrste brašna, kruh, pahuljice, kukuruz, tjestenina, krumpir i riža, koje povećavaju razinu inzulina u tijelu. Bolje je, dakle, jesti povrće i samo manje količine voća. Dakako, samo dok imate probleme s aknama koje za života ima čak 85 posto ljudi. Osim ovakve dijete potrebno je uzimati vitamin D kao dodatak hrani, a njegova razina u tijelu može se povećati i umjerenom izlaganju sunčevim zrakama.

Komentari (2)
  • \'\'Riječ je o smanjenju unosa ugljikohidrata iz namirnica kao što su sve vrste brašna, kruh, pahuljice, kukuruz, tjestenina, krumpir i riža,\'\' pa šta ću onda jest?????

    7. 4. 2009,   07:46
  • Namirnicama koje treba izbjegavati pridodati i: sva zaslađena i gazirana pića, a i čokolada u većim količinama radi probleme (kolači se podrazumijevaju jer sadrže brašno i šećer).

    8. 4. 2009,   08:20