Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Druga večer Cro A Portera: Od sladoleda u kosi do romantike

None Foto: Pixsell 44

Linea Exclusive i Monika Sablić predstavile su ženstvene kolekcije, Anamarija Asanović izabrala je šarenilo, a Borna & Fils sladoled kao nit vodilju kolekcije

Nakon prve večeri u ruskom stilu, drugu večer Cro A Portera otvorila je revija miljenica hrvatskih zvijezda Danijele i Irine Car koje se kriju iza modne kuće Line Exclusive. Mračnom i mističnom kolekcijom dominiraju naizgled nespojivi motivi koji naglašavaju siluetu, dok prorezi suptilno otkrivaju pojedini dio tijela. Ovu ženstvenu i chic liniju posebno ističe peplum i patentni zatvarači koji već nekoliko sezona ne izlaze s modnih pista. Reviju je nosila i bivša miss Hrvatske, Anica Kovač. 

Poslije Linee Exclusive uslijedila je revija mlade dizajnerice Anamarije Asanović koja za jesen/zimu 2012./13. predlaže šarene i pomalo psihodelične motive. Ova kolekcija je izrazito opuštena, materijali su lepršavi, a kragne istaknute različitim nijansama. Uzorci haljina podsjećaju na pidžame, a ovakav modni izbor svakako unosi dašak ljeta u zimsko sivilo.

Monika Sablić započela je u prepoznatljivom tonu, ženstvenim komadima s dozom romantike. U kolekciji dominiraju čiste linije i krojevi, a čipka i svila naglašavaju svu ljepotu ženskog tijela. Boje su nježne i svijetle, a baby doll kroj vizija je dizajnerice za nadolazeću sezonu.  

Nakon prošlogodišnjih instalacija Borna & Flis okrenula se mirnijim vodama. Kolekcija je ženstvena, lepršava s prizvukom 40-ih godina, a inspirirana je Miamijem. Prevladavaju boje sladoleda, ružičaste, žute i boje mente, a neobičan detalj koji je kolekciji dao poseban šarm bile se bujne frizure nalik na šešir, sladoled u kosi te obojena lica modela nalik na ona na reviji Vivienne Westwood. Osim toga, pažnju je privlačila i neobična koreografija manekenki koje su nakon što su se srele najprije odmjerile i vratile nekoliko koraka unatrag, a potom nastavile. 

- Revija Borne Rajić bila mi je najbolja, boje sladoleda i duh prošlih vremena, pun su pogodak. Iz kolekcije u kolekciju je sve bolja, isto kao i Monika Sablić. Anamarija Asanović me malo razočarala, one jednostavno treba odlučiti želi li se baviti modom ili ne, a Line Exclusive je oduševila dugim crnim haljinama - istaknuo je modni kritičar Nenad Korkut. 

Ni ova večer nije prošla bez hrvatskih zvijezda poput Ecije Ivušić, Kristina Bradač, Marijana Batinić, Marija Cvitanović, Antonija Blaće, Ornela Vištica, Nenad Korkut i Nataša Bebić. 

Prva večer prošla je u znaku ELFS-a

Drugu večer Cro A Portera očekuju nas kolekcije modne kuće Linea Exclusive, Anamarije Asanović, Monike Sablić i Borne&Fils.

Prvu večer imali smo prilike vidjeti mješavinu stilova, od gotike Hippy Gardena do simbola daleke Rusije modnog dvojca ELFS. Kako je bilo i detaljnije o kolekcijama možete pročitati u našem članku

Večeras u 20 sati možete pogledati live stream iz šoping centra Westgate, a već sutra očekuju nas nova dostignuća Tea P. za Mak, Lokomotive by Lana & Luka, Matije Vuice i Zigmana. 

Pročitajte više u specijalu Fashion Report .

Komentari (27)
  • Kakva preseravanja a nemaju ni slanine u frižideru

    19. 10. 2012,   23:16
  • Neka oni rade kaj oce i stavljaju svakakve cijene robe, meni ne treba nista, ja sam zadovoljna sa svojom odjecom koja je puno bolja od ovih sranja i kupljena za puno manje novca i to uglavnom na rasprodajama.

    20. 10. 2012,   00:11
  • curo aj baci jedan, bas mi se jede

    19. 10. 2012,   23:21