Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drugo “ja” moćan je alat za preobrazbu života

None Foto: Fotolia

Jednostavnim zakonom privlačenja objašnjavaju se sve životne nedaće ili uspjesi. Ključ je u tome da se ovlada vlastitom podsvijesti, tj. mislima

Podsvijest se može “trenirati“, zaključak je brojnih psihologa. Drugo “ja” srž je svakog čovjeka i moćan alat transformacije života. To je bilo dobro poznato i autorici popularne “Tajne” Rhondi Byrne. U knjizi se jednostavnim zakonom privlačenja objašnjavaju sve životne nedaće ili uspjesi. Ključ je u tome da se ovlada vlastitom podsvijesti, odnosno mislima. Pozitivne mentalne slike rađaju obilje, a pesimizam privlači još veće beznađe. Autorica tvrdi da situacije reagiraju na misli, kakve god one bile. Zakon privlačnosti djeluje tako da podsvijest stvara vašu realnost, a ne nesretne okolnosti na koje se ljudi često pozivaju da bi opravdali svoje nesretne sudbine. Revolucionarne ideje “Tajne” još 1962. u knjizi “Snaga podsvijesti” iznio je dr. Joseph Murphy, psiholog i kemičar koji je osmislio zakone o funkcioniranju ljudskog uma.
Tvrdi da se vaša podsvijest uvijek slaže s vama, tj. ona prihvaća ono u što vaša svijest vjeruje. Ako kažete: “Ne mogu”, podsvijest će se pobrinuti da zaista ne možete. Izaberite bolju misao, njenu suprotnost - “Ja mogu”. Strahovi najčešće paraliziraju ljude, a Murphy savjetuje da je najbolje činiti upravo ono čega se bojite jer tako strah nestaje. Recite sebi: “Savladat ću strah”- i uspjet ćete u tome.

>>> Pozitivne misli nose promjene
Strah prouzročuje gubitak pamćenja na ispitu. Murphy savjetuje da ponavljate: “Imam savršeno pamćenje” i tako ćete pobijediti negativizam straha koji blokira. Budite dosljedni u kreiranju pozitivnih misli koje će donijeti promjene.

>>> Snagom uma protiv straha
Ako se bojite prići vodi, potrebno je pokušati plivati, savjetuje Murphy. Zamišljajte kako plivate slobodno, radosno, s uživanjem. Stvorite mentalnu sliku samog sebe u vodi. Podsvijest će se pobrinuti da vas natjera da pobijedite vodu.

>>> Terapija theta valovima
Theta iscjeljivanje oblik je ostvarivanja duhovne i tjelesne ravnoteže. Theta je dobila naziv po moždanim valovima niske frekvencije, tj. valovima podsvijesti, prisutnima pri dubokoj meditaciji. Podražavanjem theta valova možete utjecati na podsvijest, reprogramirati je i uklanjati negativna iskustva i emocije.

>>> Prave naredbe za podsvijest
Svaka je misao uzrok situacije. Čovjek je poput kapetana broda - on mora izdavati naređenja. Tako i čovjek mora davati prava naređenja svojoj podsvijesti (misli i slike), tvrdi Rhonda Byrne.

Komentiraj, znaš da želiš!