Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Dubrava Striborova' u čast 150 godina od rođenja spisteljice Ivane Brlić Mažuranić

'Dubrava Striborova' u čast 150 godina od rođenja spisteljice Ivane Brlić  Mažuranić

Mjesni odbor “Ivan Mažuranić” i Narodno sveučilište Dubrava u subotu 27. travnja  organiziraju manifestaciju “Dubrava Striborova” povodom 150. godišnjice rođenja I. B. Mažuranić

VIDEO

U povodu 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić Mažuranić Mjesni odbor “Ivan Mažuranić” i Narodno sveučilište Dubrava u subotu 27. travnja  organiziraju manifestaciju “Dubrava Striborova” u perivoju/parku koji nosi ime naše poznate književnice. Program počinje od 17 sati i besplatan je za sve koji se odluče prošetati perivojem Ivane Brlić Mažuranić.   

POGLEDAJTE VIDEO: Dvije divlje svinje blokirale su ovih dana promet u Dubravi

Pokretanje videa...

Divlje svinje blokirale promet u Dubravi 00:54

Dječje kazalište Dubrava izvest će predstavu “Šuma Striborova”, jednu od osam bajki iz zbirke “Priče iz davnina”. To je priča o začaranoj šumi, o opasnostima odrastanja mladića, o  svojevrsnom sukobu generacija i svjetonazora i o postojanoj snazi majčinske ljubavi. Redatelj predstave je Mario Kovač, dugogodišnji izbornik i organizator Ogulinskog festivala bajke.

Nakon predstave će Jasna Kovačević, voditeljica Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića i dobitnica nagrade Zagrepčanka godine 2019., održati kratko predavanje “Hrvatski Andersen: Ivana Brlić Mažuranić”, u kojem će prikazati književni opus autorice i važnost njezina djela u hrvatskoj književnoj historiografiji.

Jelena Zlatar Gamberožić će u svom izlaganju “Smisao i značenje bajki – psihoanalitički pristup” govoriti koliko bajke mogu pomoći djetetu u njegovom psihološkom i emocionalnom razvoju.

Da najmlađim gostima ne bi bilo dosadno, za vrijeme predavanja će akademska slikarica – grafičarka Ana Jakić Divković održati kreativnu likovnu radionicu za djecu na kojoj će djeca kroz kolaž, slikanje i crtanje obraditi likove iz priča I. B. Mažuranić.
Glumci Dječjeg kazališta Dubrava govorit će poeziju I. B. Mažuranić, a nakon formalnog dijela Mario Kovač nastupa kao DJ pa će publika moći zaplesati sa izvođačima.

Organizatori manifestacije su Mjesni odbor “Ivan Mažuranić” i Narodno sveučilište Dubrava, a financira je Grad Zagreb iz Plana potreba za aktivnostima, programima i projektima unapređenja kvalitete života građana za 2024. godinu te je važan za poboljšanje kulturne ponude u zajednici. Manifestaciju će otvoriti Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu