Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Đumbir odlično potiče rast kose i dobro djeluje protiv akni

Đumbir odlično potiče rast kose i dobro djeluje protiv akni
1

Đumbir je fenomenalan kućni lijek za mučninu, 'nervozan' želudac i grlobolju. No ova vrlo jeftina i lako dostupna namirnica također može pomoći i da vaša koža i kosa izgledaju bolje

VIDEO

Usporava starenje kože

Svakodnevno ispijanje nekoliko šalica čaja od đumbira ili konzumiranje jela s obilnim količinama popularne namirnice dobro je za borbu protiv prvih znakova starenja kože. Budući da đumbir ima mogućnost kontrole upala koje mogu uzrokovati niz problema, uključujući i ubrzano starenje kože, redovitim jedenjem đumbira lakše ćete spriječiti stvaranje bora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

ĐUMBIR 00:51

Đumbir pomaže u liječenju prištića i akni

Puno proizvoda protiv bubuljica i akni koje se nalaze na tržištu sadrže agresivne kemikalije koje iritiraju i isušuju kožu. Nanošenje đumbira na kožu dobra je ideja jer on može ubiti bakterije i osušiti bubuljice koje uzrokuju akne, kao i umiriti crvene i bolne probleme na koži. Hladan čaj od đumbira u kojeg umočite pamučnu tkaninu te stavite na problematična područja savršen je čak i za osobe s osjetljivom kožom jer je đumbir zapravo blag i potpuno prirodan.

Vraća sjaj koži

Niste zadovoljni beživotnim izgledom svoje kože? Oživite ga uz pomoć đumbira. On će učiniti da vaš ten izgleda blistavo i zdravo u trenu. Jednostavno uzmite malu krišku svježeg đumbira i nježno je umasirajte u kožu malim kružnim pokretima. To će pospješiti cirkulaciju krvi i na taj način dati vašoj koži sjaj. Tako se vaše stanice kože opskrbljuju i kisikom i hranjivim tvarima.

Pomaže umiriti manje opekline

Kada se lagano opečete i opekotina nije velika, to isperite područje mlakim čajem od đumbira kako biste uništiti bakterije i tako spriječili da se ozlijeđeni dio vaše kože inficira. Đumbir je također nevjerojatan lijek za opekline od sunca. Ostavite da se šalica čaja od đumbira ohladi u hladnjaku nekoliko minuta, a zatim ga lagano pomoću pamučne tkanine nanesite na opečena mjesta. Neki također drobe svježi korijen đumbira i stavljaju ga preko bolnih opeklina od sunca.

Cikla: Zimska supernamirnica koja sprečava bore i pad kose
Cikla: Zimska supernamirnica koja sprečava bore i pad kose

Ublažava vidljivost svjetlijih ožiljaka

Postoje brojni kućni lijekovi za ožiljke tamnijih boja kao što su limunov sok, papaja i zrelo mlijeko. Ako ipak imate ožiljke koji su znatno svjetliji od vašeg prirodnog tona kože, onda možete računati na đumbir. Da biste postigli najbolje rezultate, izrežite jako tanke kriške korijena đumbira i učvrstite ih na mjesto ožiljka vrpcom. Ostavite da oblog odstoji oko 40 minuta i radite to svakodnevno oko tjedan dana.

Smanjuje celulit

Đumbir pomaže za bolju cirkulaciju krvi, pa se zato đumbir može upotrijebiti i za smanjivanje celulita. Napravite domaći pripravak protiv celulita od 1/4 šalice maslinovog ulja, 1/2 šalice šećera, 2 žlice mljevenog đumbira i limunove korice. Tijekom tuširanja ovu smjesu nježno umasirajte na problematična mjesta nekoliko minuta. Redovito ponavljajte tretman sve do vidljivih rezultata.

Fotolia

Pomaže stimulirati rast kose

Ako imate problema s ispadanjem kose onda je đumbir idealno rješenje za vas. Sve što trebate učiniti je umasirati šalicu toplog soka od đumbira na vlasište. Učinite to prije šamponiranja kose kako biste stimulirali folikule. Usput, ovo rješenje je također učinkoviti prirodni lijek za perut jer đumbir ima vrhunska antimikrobna svojstva, piše Health Digezt.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara