Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Duši baš svaki dan treba gozba, a ne gladovanje

Duši baš svaki dan treba gozba, a ne gladovanje
1

Sitna zadovoljstva prava su uživancija za osjetila, a tijelu i duši daju neizmjernu snagu za suočavanje sa svakodnevnim problemima

VIDEO

Pripremite li gozbu svojim osjetilima, ona će vam to vratiti, tvrdi Martha Beck, koja se dugo mučila s neuspješnim dijetama. Uskratite li tijelu ono što mu treba, ono će vam vratiti neizdrživom željom za svime što ste mu zabranjivali. To ne vrijedi samo za hranu, tvrdi Martha, nego i za postizanje ravnoteže u svim životnim aspektima. Stoga ne oklijevajte, nego živite u obilju. To ne znači da trebate postati površni i aljkavi ili pustiti sve konce iz ruku, nego na početku svakog tjedna odredite vrijeme koje će biti rezervirano za vas i vaše potrebe. Ne uskraćujte si druženje s prijateljima i sitna zadovoljstva koja vas usrećuju jer ćete upasti u životnu rutinu iz koje se kasnije teško izvući. Krenite u akciju i otkrivat ćete sve više stvari koje vas vesele te vam daju neiscrpnu snagu za suočavanje sa svakodnevicom.

"DIJETA SREĆE U KORACIMA"
>> Odredite najmanje 15 minuta u danu tijekom kojih nećete baš ništa raditi. Sjednite na balkon, otiđite u prirodu, popijte kavu i samo sanjarite.

>> Popišite na papir svoje dobre i loše osobine. Razmislite o situacijama u kojima ste pretjerano tvrdoglavi ili neugodni. Pokušajte pronaći uzroke.

>> Istražite vlastite želje i odvažite se željeti čak i ako je vjerojatnost da se ostvari strašno malena. Otiđite mislima u prošlost i sjetite se prijašnjih želja.

>> Nakon što ste se prisjetili želja i aktivnosti koje ste uvijek htjeli učiniti, ali nikad niste imali vremena ili hrabrosti, krenite u akciju i poduzmite korake.

>> Nagradite se za svaku aktivnost koju ste napravili, bilo da je riječ o izlasku s prijateljima, večeri u restoranu ili kratkom vikend-putovanju.

>> Stupite u kontakt s prirodom. Prošetajte parkom, udahnite punim plućima i razmišljajte o mirisu koji osjetite ili suncu koje dodiruje vašu kožu.

>> Osjetite li potrebu za plakanjem, učinite to bez suzdržavanja. Plakanjem se u stresnim situacijama oslobađamo napetosti, a organizam se opušta.

>> Sastavite popis stvari za koje ste zahvalni i stavite ga na vidljivo mjesto u kući. Ukrasite ga crtežima, fotografijama obitelji ili prijatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje