Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dužinu penisa ne otkriva veliko stopalo, već razlika u prstima

Muškarci s manjom razlikom u dužini kažiprsta i prstenjaka, kao što je Justin Bieber, imaju u prosjeku veće penise. Oni s većim razlikama, kao što je Donald Trump, bili su uglavnom manje obdareni

Godinama su žene vjerovale da je provjeravanje veličine muških cipela najbolji pokazatelj dužine muškosti. Ali ispada da cijelo vrijeme žene gledaju na pogrešno mjesto - pravi trag je na muškim rukama.

Prema novom istraživanju, muškarci čiji su kažiprsti najsličniji duljini prstenjaka imaju veći penis.

U istraživanju, južnokorejski doktori su na 144 ispitanika starijih od 20 godina izmjerili dužinu kažiprsta i prstenjaka desne ruke. Zatim su izmjerili dužinu penisa ispitanika dok su u spuštenom i ukrućenom stanju. 

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Republican presidential nominee Donald Trump gives a thumbs up as his campaign manager Paul Manafort looks on during Trump's walk through at the Republican National Convention in Cleveland | Autor: RICK WILKING/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: RICK WILKING/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Otkrili su da muškarci s manjom razlikom u dužini kažiprsta i prstenjaka, kao što su Simon Cowell ili Justin Bieber, imaju tendenciju da imaju veće penise. Oni s većim razlikama, kao što je Donald Trump, bili su manje obdareni, piše britanski Sun.

Otkrili su da je prosječna razlika između kažiprsta i prstenjaka bila 0,97 cm. Međutim, što je omjer manji, to je dužina čovjekovog penisa veća.

Ovo nije jedino istraživanje koje je uspostavilo vezu između penisa i veličine prstiju. Istraživanje provedeno s 52 muškarca u Pomorskoj i veteranskoj bolnici u Ateni, također je pokazalo da je dužina kažiprsta razmjerna veličini penisa.

Foto: Dreamstime

No zašto je dužina prsta jasan pokazatelj muške obdarenosti?

Kod većine žena kažiprst i prstenjak su otprilike iste dužine. Međutim, kod muškaraca se dužina može jako razlikovati. To je zato što razina testosterona u maternici ne samo da kontrolira dječakovu buduću dužinu penisa, već, prema autoru istraživanja profesoru Tae Beom Kimu, i dužinu prstiju, pogotovo na desnoj ruci.

A teorija da dužina stopala pokazuje dužinu penisa je potpuna besmislica.

PSIHOLOZI OTKRIVAJU Ponašate se kao dijete? U to doba ste dobili najmanje ljubavi

Istraživanje u Velikoj Britaniji, koje je vodio doktor Jyoti Shah u londonskoj bolnici Sv. Marije, mjerilo je veličinu 104 muška stopala - kao i dužinu njihovih penisa - da vide je li urbani mit istinit.

Pokazalo se da je mit i da ne postoji nikakva korelacija između dužine stopala i penisa, objavljeno je u British Journal of Urology International.

Komentari (211)
  • Meni su oba prsta i penis jednake duljine. Što to znači?

    7. 12. 2018,   21:46
  • seks je za mene drugi svemir, a za pišanje je dobar

    7. 12. 2018,   21:47
  • Nikad mi nije palo na pamet da analiziram anatomiju muškarca i tražim indicije o veličini njegove muškosti...

    7. 12. 2018,   22:37