Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Edita Misirić: Malo je žena koje poput mene vole nogomet!

Edita Misirić: Malo je žena koje poput mene vole nogomet!
3

Voditeljica i novinarka RTL televizije Edita Misirić (34) samo izgleda kao krhka plavuša, jer njezina priča dokazuje suprotno, a velika je obožavateljica nogometa

VIDEO

Iako je hrvatska reprezentacija ispala sa Svjetskog prvenstva, a nogometna groznica u Hrvata jenjala, bivša sportska novinarka, danas voditeljica “Exkluziv Tabloida” Edita Misirić (34) i dalje prati svaku utakmicu.

- Meni nogomet nije samo igra. Svaka utakmica, svaki igrač ima svoju priču. Rado sam pogledala utakmicu SAD - Njemačka jer je izbornik SAD-a nekadašnji njemački reprezentativac i fantastičan igrač. Sada je igrao protiv svoje domovine a u prijašnjim se utakmicama pokazao kao naturalizirani Amerikanac - govori Edita. Ispadanje hrvatske reprezentacije pamtit će, kaže, po jakoj zubobolji koja je počela nakon gubitka od Meksika i popustila tek tri dana poslije. Sport je, dodaje, još od osnovne škole vrlo važan dio njezina života.

- Trenirala sam rukomet. Svatko se tada nečim bavio pa i ja rukometom. No u obitelji smo uvijek gledali nogomet. I mama i moj stariji brat ludi su za nogometom. Mama je godinama bila sponzor jednoj malonogometnoj ekipi. Gledali smo njihove utakmice, između moje devete i 18. godine. Nakon što bi momci odigrali, slušala bih njihove priče i istinski uživala - govori.  

Zato i ističe kako nogomet nije zanimljiv samo zbog igre. Obradovala se Ronaldu koji je na teren istrčao s iscrtanom frizurom. Svi su, govori, mislili da je to stvar mode, a zapravo se solidarizirao s djetetom kojemu je platio operaciju glave. U godinama kada je gutala razne priče s nogometnih terena, upisala je jezičnu gimnaziju, uvjerena da će studirati engleski i njemački jezik. Obožavala je njemački i mislila da će biti turistički vodič, prevoditeljica. Ipak, u srednjoj školi počela se intenzivnije zanimati i za sport pa je upisala fakultet političkih znanosti smjer novinarstvo. Da jednom postane sportski novinar. - To jednom, došlo je i prije nego sam se nadala. Čim sam upisala studij počela sam raditi u jednim dnevnim novinama.  S tek 18 godina bila sam najmlađi reporter na Europskom prvenstvu u plivanju u Antwerpenu. Tada mi je bilo normalno, tek sada vidim koliko je to bilo važno - kaže. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obitelj je, dodaje, uvijek pratila što radi. Mama se ponosila svime što je radila ponavljajući pritom: “Sve je to lijepo, ali želim vidjeti diplomu”. 

- Dočekala ju je dosta kasno, otezala sam s time. Kad sam dobila stalni posao, tek onda sam razvukla. No dočekala ju je, diplomirala sam – kaže.

Odlaskom iz tiskanih medija još je neko vrijeme pratila sport, a onda se našla u reportažama, pozadinskim, neobičnim, rubnim pričama. Jedna od najdražih priča joj je intervju s dvije prostitutke u jednom berlinskom bordelu. Najponosnija je na četiri priloga iz Dominikanske Republike gdje je napravila priču o borbi pijetlova. Napisala je i putopis o životu tamo, reportažu o manufakturi cigara te priču o dva vodoo vrača. Pamti i svoj strah kad je u cirkusu na nju legao krokodil. 

- Dobili su me na prevaru. Razgovarala sam sa svakim izvođačem u cirkusu pojedinačno, a htjeli smo snimiti i dio predstave. Tonac me je uvalio da uđem nasred cirkuske arene. Pitala sam što treba i rekli su - leći. Potom sam, odozdola, vidjela da iz jedne kutije izlazi krokodil. Teško se taj osjećaj može opisati, ali nikad više ne bih to ponovila. Bojala sam se i čula tonca kako šapuće: ‘Nemoj nas sada sramotiti. Snimam!’. Krokodil je legao na mene, a krotitelj otišao. Publika plješće, ja umirem od straha, a krokodil i dalje leži na meni. Mislila sam da je prošla cijela vječnost prije nego se krotitelj vratio i  potapšao ga. I dok radi priče zbog kojih bi i neki muški kolege petama dali vjetra, privatno, kaže, nema ni malo avanturističkog duha. 

- Volim mir, tišinu, uvući se među svoja četiri zida, svoje društvo. Kad nađem slobodnog vremena, ili sam na kavi s prijateljicama ili kod kuće gledam filmove, čitam - kaže Edita. Smješka se na spomen dečka Javora s kojim je u vezi više od godinu dana. Kondicijski je trener i naučio ju je redovito vježbati. Svakodnevne sportske aktivnosti polako postaju i pravilo kojim voditeljica održava vitku liniju. 

- Ulazim u godine kada se više ne mogu pozivati na metabolizam, dobre gene, takvo što više ne drži vodu. Trebam raditi na sebi, održavati i figuru i kondiciju. Pokušavam biti umjerena u jelu, mada donedavno na to nisam trebala paziti. Sada mi to više i nije samo stvar izgleda, jednostavno sam uvidjela da nije dobro jesti isključivo tjesteninu i umake, slatko ili sendviče. To si više ne želim dopustiti, postala sam svjesnija zdravlja i brinem se o njemu - priznaje. Kuhanje ipak prepušta Javoru jer je, smije se, za štednjakom odličan. Kad izađu, ne smetaju mu pogledi koje prolaznici upućuju njegovoj djevojci. 

- Nije da me vuku za rukav. Primijete me i to je sve. Ljudi danas imaju previše svojih briga - kaže Edita o svojoj popularnosti. Nema želja okušati se u nečemu novome. Glumački izlet u sapunice nije joj, kaže, izazov. U budućnosti se vidi kako i dalje radi posao u koji je zaljubljena već 15 godina. Želi zauvijek ostati u novinarstvu, manje joj je važno u kojoj redakciji radi. Iako vodi showbizz emisiju, zvijezde je nisu zarazile njihovim načinom života. Cipele od tri tisuće kuna, nikad dva puta ista haljina, nisu imperativi u njezinom životu. 

- Jesam lice s malih ekrana koje svaki dan ulazi ljudima u dom, ali to mi je posao, nikako stil života. Trudim se u poslu dati najbolje od sebe, ali moj privatni život se ne mijenja. Imam iste prijatelje, iste zanimacije - kaže. Vikende voli provoditi u trenirci i tenisicama, a u takvom će, sportskom izdanju godišnji odmor provesti na Visu. Pamti prošlogodišnji odmor na Žirju. Napunila je baterije na tom otoku sa samo  nekoliko konoba, jednim kafićem i jednim dućanom. Plaže su, kaže, izdvojene, nema gužvi i to joj je pravi odmor. I ovo ljeto s Javorom želi ispijati kavu u jedinom kafiću, jesti kad joj se jede, raditi što joj padne na pamet. A možda joj se baš u toj idili i ostvari želja o majčinstvu. 

- Vidim se kao majku, voljela bih i to iskusiti, ali nemam snova o tome koliko ću djece imati i kada. Kad dođe, dobro dođe – kaže voditeljica.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje