Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Egipat je zemlja vječnog ljeta - koraljni grebeni raj za ronioce

Egipat je zemlja vječnog ljeta - koraljni grebeni raj za ronioce
31

Osim sunca i pješčanih plaža, ima i druge adute u rukavu - od prekrasno uređenih plaža i bazena do noćne zabave, šopinga, jahanja na devama i vožnje pustinjom

VIDEO

Na prste jedne ruke stanovnici Sharm el-Sheikha mogu izbrojiti kišne dane u godini. U toj turističkoj oazi smještenoj na južnom vrhu Sinajskog poluotoka na obali Crvenog mora ljeto zapravo nikad niti ne prestaje, no Sharm el-Sheikh osim sunca i pješčanih plaža ima i neke druge adute u rukavu. Uz obalu se sve do Aqabe proteže golemi i raskošni koraljni greben pa je ovo zapravo raj za sve vrste ronioca, amatera i profesionalaca. 

Flora i fauna podmorja svakog će ronioca, ili onog tko ljepote podmorja istražuje turističkom podmornicom, ostaviti bez daha. Sharm el-Sheikh je također idealna destinacija za obitelji ili parove koji su željni kvalitetnog odmora u luksuznim hotelima koji pružaju mnoštvo sadržaja: od vrhunske gastronomske ponude, prekrasno uređenih plaža i bazena, noćne zabave, pa sve do šopinga, jahanja na devama ili vožnje na quadovima (motorima sa četiri kotača) pustinjom. 

Nikola Radović

Svi ti luksuzni a renomirani hoteli s pet zvjezdica poput Savoya, Rixosa ili Hyatta nude vrhunsku uslugu uz dvostruko niže cijene nego što je to u Hrvatskoj. Sharm el-Sheikh se ne naziva bez razloga “gradom mira” jer je poput oaze izdvojen od političkih previranja koja se događaju u ostatku Egipta, a nudi jednako moćan doživljaj egipatske prirode, drevne kulture, civilizacije i povijesti. Drevni Luksor udaljen je tek 300 kilometara zračnom linijom, a u samom centru Sharma el-Sheikha nalazi se vjerna replika Tutankhamonova muzeja, čiji se original nalazi u Kairu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Želite li doživjeti tradicionalne vrijednosti Egipta, uputite se u Naama Bay, dio grada koji je prepun starinskih obrta, kuća građenih od opeke i pijeska te veliki bazar prepun egipatskog pamuka, tepiha i neobičnih suvenira. Naama Bay, kao i ostale dijelove grada, možete doživjeti i jašući na devi. Temperature u Sharm el- Sheikhu cijele se godine kreću u ljetnim vrijednostima pa je tijekom dana iznimno vruće i obavezna je zaštita od sunca. 

Vodu treba biti isključivo iz boca, a voće treba guliti jer je velika mogućnost trbušnih viroza. Običaj je stanovnika da u noćni provod, ali i primjerice šoping kreću tek u noćnim satovima, a sve trgovine rade dugo u noć pa je grad živahan i pun događanja i u kasnim satima. U Sharm el-Sheikh najbolje je putovati od ožujka do svibnja te od listopada do studenog. 

Vrhunska razina usluge

Iz Hrvatske je prema odredištima u Africi najbolje krenuti Turkish Airlinesom preko Istanbula. Ta pouzdana aviokompanija nudi odličan omjer cijene, usluge i kvalitete te leti po cijeloj Africi.

Lete u 109 zemalja svijeta

Turkish Airlines zauzima prvo mjesto među svjetskim avioprijevoznicima po broju internacionalnih destinacija. S flotom od 400 zrakoplova leti u 265 gradova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru